Tieto- ja viestintä­tekniikan insinööri, Datasta tekoälyyn, pääkaupunki­seutu, monimuoto­toteutus

Hakuaika: 11.3.-25.3.2025

Hae koulutukseen

Tulevaisuuden töiden tekijä

Datasta tekoälyyn -insinöörikoulutuksessa erikoistut datan hallintaan ja käsittelyyn sekä tekoälyratkaisujen kehittämiseen. Opintojen aikana otat haltuun koko ketjun datan keräämisestä ja jalostamisesta aina tekoälyä hyödyntävien palvelujen toteuttamiseen.
Lisäksi pääset kehittämään tekoälyratkaisuja ja järjestelmiä eri sovellusalueille tiiviissä yritysyhteistyössä. Oppimistasi vauhdittavat Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen opiskelijoiden ylläpitämä konesali sekä opiskelijakäytössä oleva supertietokone!

Tekoälyllä tarkoitetaan ohjelmistoja ja järjestelmiä, jotka kykenevät oppimaan, toimimaan ja tekemään päätöksiä ihmisälyä mukaillen – automaattisesti ja adaptiivisesti. Tekoälyä näemme jo nyt mm. itseajavissa autoissa, kasvojentunnistuksessa, röntgenkuvien analysoinnissa ja kohdennetuissa internet-mainoksissa.

Käytännönläheisen koulutuksen keskeisiä sisältöalueita ovat muun muassa ohjelmointi, datan käsittely ja hallinta, laskentaympäristöt, data-analyysi, koneoppiminen ja tekoäly sekä tekoälyn hyödyntäminen liiketoiminnassa ja digitaalisissa palveluissa. Koulutuksen erityispiirteitä ovat projektimuotoisen oppimisen korostuminen, perus- ja ammattiaineiden integroiminen projektiopintoihin, joustavuutta tuovat verkko-opinnot sekä opiskelun mahdollistaminen myös kesäaikana. Lisäksi opinnot sisältävät runsaasti mielenkiintoisia ja toiminnallisia projekteja, jotka toteutetaan yhteistyössä eri sovellusaloilla toimivien yritysten kanssa.

Data ja tiedot ovat tekoälyn ytimessä, ilman asianmukaista dataa ei ole myöskään tekoälyä! Tietoa on runsaasti saatavilla ja sitä kertyy lisää jatkuvasti, mutta miten sitä hyödynnetään ja jalostetaan uusiksi tuotteiksi ja palveluiksi? Tule ottamaan siitä selvää ja hae Datasta tekoälyyn -koulutukseen kehittämään tulevaisuuden teknologiaa ja ratkaisuja tekoälyn ympärille.

Kaksi miestä tietokoneen äärellä pimeässä huoneessa.

Opinnot

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörin koulutus kestää 4 vuotta ja sen laajuus on 240 opintopistettä. Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen ajoituksesta opinto-oppaasta.

Opinto-opas

Minkälaisiin töihin valmistut

Tulevaisuuden työ

Koulutuksesta valmistuu ammattilaisia tulevaisuuden kasvualoille. Valmistuttuasi voit työskennellä mm. erilaisissa teknologia- ja ohjelmistoalan asiantuntijatehtävissä sovelluskehityksen, data-analytiikan, tekoälyn ja digitaalisten palvelujen parissa.

Violettihiuksinen nainen juottaa piirilevyä.

Projektit

Valjasta käyttöösi konesali ja supertietokone!

Koulutuksessa korostuu projektimuotoinen oppiminen ja ammattiaineiden integroiminen projektiopintoihin. Opintoihin sisältyy runsaasti mielenkiintoisia ja toiminnallisia projekteja, jotka toteutetaan yhteistyössä eri sovellusaloilla toimivien yritysten kanssa.

Datasta tekoälyyn -monimuotokoulutus toteutetaan pääosin verkossa. Kontaktimuotoinen opetus on pääsääntöisesti verkossa tapahtuvaa etäopetusta, joka tarjotaan arki-iltoina. Osa opinnoista toteutetaan lähiopetuksena pääkaupunkiseudulla. Lähiopetukseen pyritään tarjoamaan etäosallistumismahdollisuus.

Kuten päivätoteutuksessa, koulutuksen aikana toimit osana kehitystiimiä useissa projekteissa. Monimuotokoulutuksessa projektit toteutetaan joko yksin tai ryhmissä ja niitä tuetaan etäyhteyksillä.

Monimuotokoulutus edellyttää sinulta itseohjautuvuutta ja valmiutta itsenäiseen opiskeluun. Koulutuksen itsenäisen opiskelun määrän takia vahvat matemaattiset taidot ovat hyödyllisiä. Opintoja voit suorittaa työn ohessa, ja koulutus sopiikin sen vuoksi esimerkiksi henkilöille, jotka haluavat joko vaihtaa alaa tai suunnata ICT-osaamistaan data- ja tekoälyalalle.

Nainen istumassa tietokone sylissään.

Hae koulutukseen Opintopolussa

Haku Datasta tekoälyyn -koulutukseen tapahtuu Opintopolussa hakuaikana.

Hae koulutukseen

Koulutuksen tiedot

Muut tavat aloittaa opinnot

Voit aloittaa opiskelun KAMKissa myös yhteishakujen ulkopuolella

KAMKStart toisen asteen opiskelijoille Avoin AMK Polkuopinnot