AMK-opinnot toisen asteen opiskelijalle

KAMKstart -opinnot

KAMKstart -opinnot on suunniteltu toisen asteen opiskelijalle, joka tähtää opiskelupaikkaan ammattikorkeakoulussa ja haluaa kehittää ammattikorkeakouluopinnoissa tarvittavia opiskeluvalmiuksia. Vaikka et jatkaisikaan heti valmistuttuasi ammattikorkeakouluun, olet saanut kokemuksen siitä, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on ja voit hyödyntää oppimaasi vaikkapa työelämässä. KAMKstart -opintojen kautta toisen asteen opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua erillishaussa toiselta asteelta valmistumisen jälkeen Kajaanin ammattikorkeakouluun.

Huomioithan erillishaussa hakiessasi, että suoritettujen KAMKstart opintojen keskiarvon tulee olla vähintään 2.
Mikäli koulusivistyskielesi ei ole suomi, kielitaitosi testataan erillisellä kielitestillä erillishaussa hakiessasi. Suomenkielisissä koulutuksissa opiskelijalta edellytetään suomen kielen tason B2/YKI4 hallintaa. Lisätietoja Avoimet opinnot etusivulta erillishaun tiedoista Suomen kielen taidon osoittaminen otsikon alla.

KAMKstart -opinnoissa opiskelija suorittaa 15 opintopistettä haluamaltaan alalta samaan aikaan toisen asteen opintojen kanssa. KAMKstart opinnot voi suorittaa myös vuoden sisällä toiselta asteelta valmistumisesta.

Huomioithan, että sinun tulee olla suorittanut kaikki KAMKstart opinnot ja hakea KAMKin erillishaussa tutkinto-opiskelijalksi viimeistään vuoden sisällä toiselta asteelta valmistuttuasi.

Opiskelija sopii KAMKStart -opintoihin hakeutumisesta oman toisen asteen oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin.

Huomaathan, että sosiaali- ja terveysalalla sekä liikunta-alalla voi olla erillisiä kelpoisuusvaatimuksia, jotka vaikuttavat opiskelupaikan myöntämiseen. Lisäksi näille aloille voi olla erillinen haastattelu joko ennen opintojen aloittamista tai siinä vaiheessa, kun opiskelija hakee erillishaussa koulutukseen.

KAMKstart -tarjonta

Ilmoittaudu mukaan

Usein kysytyt kysymykset liittyen KAMKstart-opintoihin: