Hei KAMKissa kasvanut! Tervetuloa mukaan alumnitoimintaan!

Alumnitoiminta KAMKissa:

  • mielekästä tekemistä ja yhteisöllisyyttä
  • osaavaa työvoimaa ja jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia
  • sujuvuutta opintoihin ja ketteriä siirtymiä työelämään
  • innovaatioita, uudistumista ja kansainvälisiä yhteyksiä

KAMKin alumnitoiminta noudattaa cKAMK pedagogisen toiminnan mallia:

Connect
KAMKissa pidetään säännöllisesti yhteyttä alumneihin ja tarjotaan mielekästä tekemistä ja verkostoitumismahdollisuuksia niin opiskelijoiden, alumnien kuin työelämänkin kesken. Alumnitarinoiden avulla kerrotaan KAMKin ja työelämän tarjoamista mahdollisuuksista uusille ja nykyisille opiskelijoille.

Create
Kehitetään yhdessä alumnien kanssa ja heiltä saadun tiedon pohjalta laadukasta opetusta, kiinnostavaa koulutussisältöä ja luodaan uusia innovaatioita. Alumneilta saa tärkeää tietoa työelämän tarpeista, jota voidaan siirtää suoraan opetukseen.

Coach
Alumnit ovat mukana valmentamassa opiskelijoita kohtaamaan paremmin työelämän ajankohtaiset haasteet. Alumneilla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan osallistumalla webinaareihin ja koulutuksiin. KAMK tarjoaa opiskelijoille ja alumneille jatkuvia ja joustavia mahdollisuuksia oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen.

Kun rekisteröidyt alumnirekisteriin, niin tiedotamme sinua alumnitoiminnan tapahtumista sähköpostilla.

Vuoden alumni Teemu Huhtakangas istuu tuolilla rennosti ja katsoo kameraa. Hän on pukeutunut siniseen pukuun.

Vuoden Alumni 2023

Julkistimme Kajaanin ammattikorkeakoulun vuoden alumnin 3.10.2023 Visit KAMK tapahtuman yhteydessä. Vuoden alumniksi valittiin KAMKista liikunnanohjaajaksi valmistunut Teemu Huhtakangas.

My career – Alumnien uratarinat

Haluaisitko jakaa oman uratarinasi ja kertoa siten opiskelijoille eri tutkintojen ja opiskelun aikaisten valintojen tuottamista mahdollisuuksista? Ota yhteyttä: alumnit@kamk.fi

Liikunnanohjaaja, AMK

Sohvi Ollila

”Valmistuin liikunnanohjaajaksi Kajaanin ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2018, ja heti valmistumisen jälkeen hyppäsin liikunnanohjaajaksi ja valmentajaksi oululaiseen verkkovalmennusfirmaan. Nykypäivänäkin työskentelen samaisessa paikassa, mutta työtehtäviin kuuluu liikuntahommien lisäksi mm. markkinointia, sisällöntuotantoa ja videoeditointia.”

Lue sohvin tarina

Henkilö nauraa ja istuu tietokoneen ääressä pitäen puhelinta kädessä.

Sairaanhoitaja AMK & YAMK

Pertti Kyllönen

”Valmistuin ensimmäisen kerran joulun aikaan 2009 sairaanhoitajaksi ja YAMK:sta keväällä 2015 johtamisen ja kehittämisen linjalta. Tällä hetkellä toimin osastonhoitajana Kainuun keskussairaalassa osastolla A, eli konservatiivisella osastolla.”

Lue Pertin tarina

Heknkilöt kohottavat maljat.

Tradenomi, markkinointi, AMK & YAMK

Pauliina Karjalainen

”Minulle oli koulunpenkille istahtaessani jo aluksi selvää, että suuntaudun markkinoinnin puolelle. Vaikka olen aina rakastanut lukuja ja matematiikkaa, minua houkutti markkinoinnin puolella luovuus, tehtävien monipuolisuus ja se, että asioille on useampi oikea ratkaisu.”

Lue Pauliinan tarina

Henkilö sienestää metsässä ja pitää kädessä kahta sientä. Vieressä on sienikori.

Tradenomi tietojenkäsittely AMK & YAMK

Aldin Tokalic

”Aloitin opiskelut Kajaanin ammattikorkeakoulussa vuonna 2007. Lukion jälkeen vaihtoehtona oli useampi korkeakoulu ja ala, mutta koska muutenkin käytin osan vapaa-ajastani tietokoneharrastukseen, päätin tehdä harrastuksesta ammatin ja lähdin opiskelemaan tietojenkäsittelyä.”

Lue Aldinin tarina

Tradenomi, Taloushallinto AMK

Miika Soronen

”Opiskeluaikani oli ahdistuneisuushäiriön diagnosoinnin ympärillä enemmän ja vähemmän
vaikeaa. Silti muistan aikaani KAMKissa lämmöllä. Jouduin useasti rukkaamaan
opiskelusuunnitelmaa opettajien kanssa uusiksi, koska en yksinkertaisesti pysynyt samassa
tahdissa muiden kanssa.”

Lue Miikan tarina

Ihmiset istuvat pöydän ääressä tietokoneiden ääressä.

Bachelor’s Degree on International Business

Ho Duc Hoan

”When I researched Finland education, KAMK kept my first attention as the best applied sciences university. I did more research about the program, location, student development, and teacher profile. ”

Read Ho Duc Hoan's story

Saara Uusiheimala pitää kädessään lamppua joka on päällä ja hymyilee.

Restonomi AMK & YAMK

Saara Uusiheimala

”Aloitin restonomin opinnot KAMKissa 2004, tuolloin luonto-, liikunta- ja kulttuurimatkailun koulutusohjelmassa. Kajaaniin päädyin, vaikkei minulla ollut oikeastaan minkäänlaisia siteitä kaupunkiin aiemmin.”

Lue Saaran tarina

Jarkko Määttä tietokoneiden ääressä katsoo kameraa kohti.

Insinööri, Konetekniikka AMK

Jarkko Määttä

”Aloitin konetekniikan insinööriopintoni 27-vuotiaana vuonna 2014. Minulla oli tätä ennen ehtinyt kertyä jo monipuolisesti työkokemusta erilaisista työtehtävistä. Olin tosin suunnitellut aikaisemmin lähteväni Tampereelle opiskelemaan psykologiaa tai sosiaalipsykologiaa. ”

Lue Jarkon tarina