Siirtohaku

Hakeminen siirto-opiskelijaksi

Siirto-opiskelijalla tarkoitetaan sellaista henkilöä, joka hakee

siirtoa korkeakoulusta saman tai läheisen alan opintoihin toiseen korkeakouluun
siirtoa korkeakoulun sisällä saman tai läheisen alan opintoihin
siirtoa korkeakoulun sisällä saman alan koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.
Hakukelpoisuusvaatimukset:

Hakijalla on voimassa oleva opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa.
Hakija on ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden.
Kun siirto-opiskelija ottaa vastaan uuden opiskeluoikeuden, hän menettää samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutensa lukukauden lopussa. (L325/2015) Opiskeluoikeus siirtyy Kajaanin ammattikorkeakouluun seuraavan lukukauden alusta (1.1. tai 1.8.).

Siirto-opiskelija ei voi ilmoittautua poissa olevaksi ensimmäisenä siirron jälkeisenä lukuvuotena.

Siirto-opiskelijavalinta toteutetaan kaksi kertaa vuodessa. Kevään haku järjestetään toukokuussa ja syksyn haku marraskuussa. Kaikkiin koulutuksiin ei oteta siirtohakijoita. Mikäli hakija hakee opiskeluoikeuden siirtoa eri tutkintoon kuin se, mitä on suorittamassa lähtökorkeakoulussa, niin opiskelijavalinta harkitaan tapauskohtaisesti. Valinnassa huomioidaan aiemmin suoritettujen opintojen soveltuvuus ja opintomenestys.

 

Kevään siirtohaku Kajaanin ammattikorkeakoulussa, opintojen aloitus elo-syyskuussa

Kevään siirtohaun hakuaika on 2.-15.5.2024. Siirtohaun lomake täytetään hakuaikana opintopolussa. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä kello 15.00, jolloin hakemus tulee olla tallennettu. Voit halutessasi täydentää hakemustasi hakuajan päättymiseen mennessä. Hakemukseen tarvittavat liitteet ladataan hakulomakkeelle annettuun määräaikaan mennessä.

Opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 30.6.2024. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 31.7.2024 klo 15 mennessä Oma Opintopolku -palvelussa, muuten menetät opiskelupaikkasi. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova.

Ilmoittaudu läsnä olevaksi opiskelijaksi 31.7.2024 klo 15 mennessä samalla, kun otat opiskelupaikan sitovasti vastaan. Näytölle ilmestyy ”Siirry ilmoittautumaan”-painike, jonka kautta pääset ilmoittautumaan OILI-ilmoittautumispalvelussa.

Syksyn siirtohaku Kajaanin ammattikorkeakoulussa, opintojen aloitus tammikuussa

Syksyn siirtohaun hakuaika on 1.-15.11.2024. Siirtohaun lomake täytetään hakuaikana opintopolusssa. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä kello 15.00, jolloin hakemus tulee olla tallennettu. Voit halutessasi täydentää hakemustasi hakuajan päättymiseen mennessä. Hakemukseen tarvittavat liitteet ladataan hakulomakkeelle annettuun määräaikaan mennessä.

Opiskelijavalintojen tulosten julkaisu viimeistään 15.12.2024. Siirtohaussa saamasi opiskelupaikka on otettava vastaan 31.12.2024 mennessä Oma Opintopolku -palvelussa. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova. Ota opiskelupaikka vastaan viimeistään annettuun määräaikaan mennessä, jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa. Muuten menetät opiskelupaikkasi.

Ilmoittaudu läsnä olevaksi opiskelijaksi 31.12.2024 mennessä samalla, kun otat opiskelupaikan sitovasti vastaan. Näytölle ilmestyy ”Siirry ilmoittautumaan”-painike, jonka kautta pääset ilmoittautumaan OILI-ilmoittautumispalvelussa. Ehdollisesti hyväksytyt hakijat toimittavat lopulliset opintorekisteriotteet (suomen- ja englanninkieliset) viimeistään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Hakuohjeet
1) Valitse oikea hakukohde Opintopolusta: KAMKin hakukohteet

2) Hakulomake löytyy koulutuksen alareunasta kohdasta: Koulutuksen hakukohteet ->Siirtohaku

3) Avaa hakulomake hakukohteesta ja täytä tarvittavat tiedot hakulomakkeelle hakuaikana. Muista liittää myös tarvittavat liitteet.

4) Tallenna hakulomake Opintopolussa.

Siirtohaussa ei järjestetä lisähakua.

Lisätietoja

KAMK Hakijapalvelut
hakijapalvelut@kamk.fi
+358 40 654 8475

Yleiset siirtohaun periaatteet opintopolussa