Tutkimus ja kehitys

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassamme (TKI) tuotamme tietoa ja käytännönläheisiä ratkaisuja, joiden tavoitteena on muuttaa maailmaa askel askeleelta paremmaksi elää, tehdä työtä ja yrittää. Toimimme yhdistämällä eri tieteen- ja toimialojen osaamistamme luovasti ja ketterästi, jotta Kainuu ja toiminta-alueemme laajemminkin jatkaisivat kehitystään.

TKI-uutiset

Edellinen
Seuraava
Nainen punaisessa paidassa ja mustassa bleiserissä istuu valkean pöydän ääressä ja nojaa leukaa käsiinsä.

TKI-kärjet

TKI-toimintamme on vahvaa ja aktiivista kaikilla osaamisalueillamme. TKI-toimintamme kolme kärkeä ovat tiedolla johtaminen, kestävä tulevaisuus, pelinkehitys ja hyötypelit. Näiden kärkien kautta teemme kehittämistyötä, toteutamme soveltavaa tutkimusta ja toimimme aktiivisesti innovaatioiden parissa. 

Tutustu TKI-kärkiimme

Asiantuntijuutta projekteihin

TKI-toimintaa tekee KAMKissa yli 150 asiantuntijaa. Heidän monipuolinen osaamisensa ja oikea asenteensa ovat avainasemassa menestyksellisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa.   

Tutustu asiantuntijoihimme

TKI-Projektimme

Vuositasolla TKI-toiminnan volyymi on yli 7 M€ ja sitä rahoitetaan 15–20 eri lähteestä Suomesta ja Euroopan unionista. KAMK on Suomen parhaimpia ja tuloksellisempia ammattikorkeakokouluja Opetus- ja kulttuuriministeriön tulosvertailussa vuodesta toiseen. 

Projektiluonteisuus on ammattikorkeakoulumme TKI-toiminnan keskiössä. Projektit vaihtelevat lyhyistä esiselvityksistä aina monipuolisiin pitkäkestoisiin projekteihin, joissa mukana on useita kumppaneita ja rahoittajia – tässä yhteistyössä syntyy ratkaisuja ja innovaatioita, jotka muokkaavat tulevaisuutta.  

Tutustu TKI-projekteihimme

Julkaisut

Julkaisutoiminta on tärkeä osa toimintamme vaikuttavuutta ja tiedon jakamista niin korkeakouluyhteisössä kuin laajemminkin yhteiskunnassa. Monipuolinen toimintamme kattaa niin tutkimusartikkelit, raportit, asiantuntija-artikkelit kuin myös laajalle yleisölle suunnatut lehtiartikkelit ja blogit.

Tutustu julkaisuihimme

Tutkimuslupa

Kajaanin ammattikorkeakoulun myöntämä tutkimuslupa tarvitaan, kun tutkimus kohdistuu opiskelijoihimme, henkilökuntaan tai KAMKiin organisaationa. Tutkimuslupa vaaditaan, jotta voitte lähestyä henkilökuntaa ja/tai opiskelijoita tutkimukseen liittyvissä asioissa.

Tutkimuslupa