Ristiinopiskelu

Ristiinopiskelu (RIPA)

Ristiinopiskelu antaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden suorittaa opintoja toisessa korkeakoulussa.

KAMKin opintohallintojärjestelmä Pepissä on Ristiinopiskelupalvelun (RIPA) palveluväylä, jonka kautta julkaisemme kaikille korkeakouluopiskelijoille avointa tarjontaa. Jos korkeakoulusi käyttää ristiinopiskelun palveluväylää ja on mukana samassa verkostossa KAMKin kanssa, niin pääset ilmoittautumaan KAMKin RIPA opintoihin suoraan oman korkeakoulusi Peppi tai Sisu järjestelmän kautta. Myös opintojakson arvioinnit siirtyvät RIPA palveluväylän kautta suoraan opiskelijan HOPSille ilman erillistä hyväksilukuprosessia.

Näet omalle korkeakoulullesi suunnatun ristiinopiskelun tarjonnan Pepissä:
HOPS – Opintojen valinta – + Lisää opintoja (pieni suurennuslasi HOPSin oikeassa yläkulmassa  ) – Opintohaku: Valitse Ristiinopiskelu ja klikkaa Hae.

Pääset ilmoittautumaan ristiinopiskelutarjontaan Pepissä:
HOPS – Ilmoittautumiset – + Hae opintoja – Vain ristiinopiskelutarjonta / Verkostokohtainen tarjonta

Ristiinopiskelun tarjontakori
Kaikki KAMKin tarjoamat ristiinopiskelun opintojaksot löytyvät tulevaisuudessa KAMKin opinto-oppaasta, Ristiinopiskelu -otsikon alta. Näet tarjontakorissa ristiinopiskeluverkoston nimen, opintojaksot verkostossa, opintojen sisällön, suoritustavat, ilmoittautumisajat ja opettajan.

Ristiinopiskelun tarjontakori

Ristiinopiskeluverkostot

Korkeakoulut ovat mukana erilaisissa ristiinopiskeluverkostoissa, ja opiskelijat pääsevät ilmoittautumaan vain niiden verkostojen opintoihin joissa oma korkeakoulu on mukana.

KAMK on mukana seuraavissa ristiinopiskeluverkostoissa:

CampusOnline AMK ja Campus Online YAMK
CampusOnline on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjonta, joka kokoaa yhteen yli 20 ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksot.

Voit valita  maksuttomasti opintoja toisesta ammattikorkeakoulusta ja sisällyttää ne omaan tutkintoosi.

CampusOnline  mahdollistaa opintojaksojen suorittamisen 100-prosenttisesti verkossa: Ilmoittaudu minkä tahansa ammattikorkeakoulun opintojaksoille ja opiskele siellä missä sinulle parhaiten sopii!

Opintojaksot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille (AMK/YAMK) ja vaihto-opiskelijoille sekä avoimen AMK:n polkuopiskelijoille. Muille avoimen AMK:n opiskelijoille opinnot ovat maksullisia opinnon tarjoavan ammattikorkeakoulun normaalin käytännön mukaisesti.

CampusOnlinen verkkoportaali on avoinna vuoden 2024 loppuun, jonka jälkeen tarjonta siirtyy kokonaan Ristiinopiskelun palveluväylän alle CampusOnline AMK ja CampusOnline YAMK -verkostoihin. KAMK julkaisee omat CampusOnline opinnot syksystä 2024 eteenpäin vain ristiinopiskelupalveluväylän kautta.

HUOM! KAMKin tutkinto-opiskelijat eivät ilmoittaudu oman AMKin opintojaksoille CampusOnlinen kautta, vaan niille ilmoittaudutaan vuosittain vapaasti valittavien opintojen ilmoittautumisen yhteydessä.

Teknologiaosaamisen johtaminen YAMK
Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Centrian yhteinen opintotarjonta Teknologiaosaamisen johtaminen YAMK koulutuksessa opiskeleville. Tämä tarjonta ei ole auki muille opiskelijaryhmille.

Lisätietoja

Opintojaksoa koskevat tiedustelut:
Olethan yhteydessä suoraan opintojakson opettajaan: etunimi@sukunimi@kamk.fi
Löydät opintojakson opettajien nimet KAMKin opinto-oppaasta.

Muu ristiinopiskelun tuki:
Olethan yhteydessä KAMKin opintopalveluihin:

opintopalvelut@kamk.fi