Tradenomi, tietojen­käsittely, peliala, päivätoteutus

Pelialan opinnoissa suuntaudut joko peliohjelmointiin, peligrafiikkaan tai pelituottamiseen.

Hakuaika: 11.3.-25.3.2025

Hae koulutukseen

Suomen vanhin ja paras pelialan koulutus

Kajaanin ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutuksessa opiskelet pelialan ammattilaiseksi. Pelialan koulutuksen johtoajatus on oikeissa peliprojekteissa työskenteleminen. Koulutuksen aikana opiskelijat tekevät ja julkaisevat omia kaupallisia pelisovelluksiaan.

Pelialan opinnoissa pääset opiskelemaan unelmiesi ammattia varten innostuneiden, samanhenkisten ja hyvien tyyppien kanssa, huippuympäristöä unohtamatta. KAMKissa tilat ja laitteet pelialan koulutuksessakin ovat huippuluokkaa ja tämä mahdollistaa hyvin käytännönläheisen opetuksen. Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialan opiskelijat ovatkin saaneet tunnustusta niin valtakunnallisesti kuin myös kansainvälisesti erilaisissa kilpailuissa ja tapahtumissa.

Suuntautumisvaihtoehdot

Pelialan opinnoissa suuntaudutaan ensimmäisen vuoden aikana peliohjelmointiin, peligrafiikkaan tai pelituottamiseen.

Peliohjelmoinnin suuntautumisessa opit kirjoittamaan koodia pelin eri osiin liikkumismekaniikoista verkkopeleihin. Tutustut erilaisiin pelimoottoroihin ja koodikieliin valmistaaksesi itsesi tulevaisuuden työn tarpeisiin. Projektien aikana muunnat suunnittelijan ideat ja korjaat kirjoittamasi bugit toimivaksi peliksi.

Peligraafikon opinnoissa opit perusteet niin 2D- kuin 3D-grafiikasta ja pääset työskentelemään myös animaatioiden parissa. Projektiopintojen aikana pääset laittamaan taitosi likoon ja näin oppimaan monipuolisesti hyödyntämään graafisia kykyjäsi käytännönläheisesti.

Pelituottajana erikoistut ihmisläheiseen projekti- ja tiimijohtamiseen. Vastaat aikatauluista, projektihallinnasta sekä tiimisi hyvinvoinnista. Pääset oppimaan myös kuinka voit hyödyntää taitojasi markkinoinnissa, monetisaatiossa sekä julkaisutoiminnassa, yritystoimintoja unohtamatta.

Suuntautumisten lisäksi voit opiskella vapaanvalintaisesti myös pelialan yrittäjyyttä ja pelisuunnittelua.

Opinnot

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus kestää 3,5 vuotta ja sen laajuus on 210 opintopistettä. Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen ajoituksesta opinto-oppaasta.

Opinto-opas

Minkälaisiin töihin valmistut

Pelialan ammattilaiseksi

Valmistuttuasi sinusta voi tulla asiantuntija pelinkehitystiimiin tai erilaisiin peli- ja ohjelmistokehityksen koulutus-, suunnittelu ja kehittämistehtäviin. Saat myös valmiudet oman yrityksen perustamiseen. Moni pelialalta valmistunut onkin aloittanut oman yritystoiminnan tai työllistynyt joko suomalaiseen tai ulkomaalaiseen pelialan yritykseen.

Poika ja selin istuva tyttö keskustelevat kahvilan pöydän ääressä.

Projektit

Prototyypistä kaupalliseen tuotteeseen

Koulutuksen aikana opit tekemään pelejä käytännössä oikeissa peliprojekteissa yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa rakennetuissa tiimeissä. Opintoihin sisältyy viikoittain useita projektipäiviä, joissa opit pelien tekemisen eri osa-alueet suunnittelusta pelin julkaisuun asti​​. Samalla opit omaan suuntautumiseesi liittyviä työtehtäviä ja taitoja.

Poika istuu nurmilla betoniseinän vieressä läppärisylissä ja katsoo eteenpäin.

Pelialan insinööriksi?

Kajaanin ammattikorkeakoulussa voit opiskella pelialaa myös insinöörinä. Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa on mahdollista suuntautua peliteknologiaan, jonka opinnoissa erikoistutaan ohjelmistosuunnitteluun ja pääpaino on pelimoottoreiden ja sulautettujen järjestelmien ohjelmoinnissa.

Lue lisää insinöörikoulutuksesta

Entä jos kävisit koulutuksen englanniksi?

KAMK tarjoaa tietojenkäsittelyn pelialan koulutuksen myös englanninkielisenä koulutuksena.

Business Information Technology, Game Development -koulutus

Hae koulutukseen Opintopolussa

Haku Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutukseen tapahtuu Opintopolussa hakuaikana.

Hae koulutukseen

Koulutuksen tiedot

Muut tavat aloittaa opinnot

Voit aloittaa opiskelun KAMKissa myös yhteishakujen ulkopuolella

KAMKStart toisen asteen opiskelijoille Avoin AMK Polkuopinnot