Restonomi, päivätoteutus

Opiskellessasi restonomiksi saat vahvan pohjan matkailualan asiantuntijuuteen ja voit työskennellä erilaisissa alan suunnittelu-, kehittämis- ja toteutustehtävissä

Hakuaika: 11.3.-25.3.2025

Hae koulutukseen

Tervetuloa matkalle elämysten tekijäksi!

Matkailu on yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista elinkeinoista. Suomessa ja ulkomailla matkailu kansainvälistyy ja kasvaa kovalla vauhdilla ja ala tarvitsee osaavia asiantuntijoita ja esimiehiä. Opintojen aikana tutustut monenlaisiin matkailualan yrityksiin ja pääset tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Lähistöltä löytyvät mm. Vuokatti, Ukkohalla, Paljakka, Wild Taiga, Hossa, Oulujärvi ja koko Arctic Lakeland!

Opetussuunnitelmamme antaa sinulle mahdollisuuden päättää itse opinnoistasi ja valita suuntautumisesi monista vaihtoehdoista. Restonomin opinnoissasi voit syventyä esimerkiksi tapahtumatuotantoon tai vaikkapa yhdessä englanninkielisen Tourism-koulutuksen opiskelijoiden kanssa kasvattaa Hospitality Management- osaamistasi.

Opinnot

Restonomin koulutus kestää 3,5 vuotta ja sen laajuus on 210 opintopistettä. Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen ajoituksesta opinto-oppaasta.

Hae koulutukseen

Minkälaisiin töihin valmistut

Työmatkalla, työ matkalla

Restonomin tutkinto antaa sinulle lukuisia mahdollisuuksia haasteellisiin ja mielenkiintoisiin töihin. Suomen mittavat matkailuinvestoinnit, ja niin kotimaisen kuin kansainvälisenkin matkailun lisääntyminen avaa runsaasti uusia työmahdollisuuksia.

Valtaosa restonomeista työllistyy yrityksiin ja työskentelee ohjelmapalveluiden, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan sekä matkailumarkkinoinnin ja -kaupan palveluksessa. Voit työskennellä vaikkapa ohjelmapalvelujen vetäjänä, vastaanottovirkailijana, markkinointi- tai tapahtuma-assistenttina. Työuran edetessä nimikkeesi voi olla esim. vuoropäällikkö, projektipäällikkö, rinnevastaava, tapahtumakoordinaattori tai -tuottaja.  Saat myös valmiudet toimia itsenäisenä matkailualan yrittäjänä.

Projektit

Elämyksiä opintojen aikana

Opintojen aikana tutustut laajalti matkailualan yrityksiin ja niiden toimintoihin sekä pääset tekemään yhteistyötä heidän kanssaan läpi opiskeluaikasi. KAMK toimii tiiviissä yhteistyössä alueen julkisen ja yksityisen sektorin työelämäkumppaneiden kanssa. Toimintakenttänä opinnoissasi on mm. Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa: Vuokatti, Ruka-Kuusamo, Ukkohalla, Idän Taiga, Paljakka, Oulu ja kansainvälisten verkostojemme kautta koko maailma.

Entä jos kävisit koulutuksen englanniksi?

KAMK tarjoaa restonomikoulutuksen myös englanninkielisenä koulutuksena.

Tourism, päivätoteutus

Hae koulutukseen Opintopolussa!

Haku restonomikoulutukseen tapahtuu Opintopolussa hakuaikana.

Opintopolku

Koulutuksen tiedot

Muut tavat aloittaa opinnot

Voit aloittaa opiskelun KAMKissa myös yhteishakujen ulkopuolella

KAMKStart toisen asteen opiskelijoille Avoin AMK Polkuopinnot