Liikunnan­ohjaaja, monimuoto­toteutus

Onko liikkuminen sinulle enemmän kuin pelkkä harrastus? Tammikuussa 2025 alkavassa monimuotokoulutuksessa kehityt liikunnanohjauksessa ja opit työskentelemään älykkäissä liikuntaympäristöissä.

Hakuaika: 28.8.-11.9.2024

Liikkariksi työnohessa!

Liikunnanohjaajakoulutuksessa harjoittelet elämyksellisten aktiviteettien sekä liikuntataitojen ohjaamista ja toimit kunto- ja ravintovalmentajana. Koulutuksen aikana opit hyödyntämään liikunta- ja hyvinvointiteknologiaa sekä toimimaan älykkäissä liikuntaympäristöissä. Lisäksi pääset kehittämään liikunta-alaa sekä toteuttamaan erilaisia projekteja ja tapahtumia.
Opintopolkusi KAMKissa voi olla hyvin persoonallinen. Voit syventyä opinnoissasi esimerkiksi eri ikäisten liikuntapalveluihin, hyvinvointivalmennukseen, työhyvinvointiin sekä lasten ja nuorten liikuntaan. Start Up -yrittäjyysohjelma puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kokeilla ideoitasi käytännössä jo opintojen aikana. NY Start Up -opintojen suorittaminen voi edellyttää läsnäoloa lähijaksojen lisäksi.

Toisen opiskeluvuoden aikana Vuokatin lähijaksoilla aikana pääset syventämään osaamistasi niin hyvinvoinnin edistämisen, valmennuksen, testaamisen kuin urheilutapahtumienkin saralla. Samalla myös elät ja hengität itse hyvinvointia, liikuntaa sekä urheilua! Vuokatti on nimittäin ainutlaatuinen huippu-urheilun, aktiiviliikkujan ja lomailijan ympärivuotinen paratiisi!

Opinnot

Liikunnanohjaajan koulutus kestää 3,5 vuotta ja sen laajuus on 210 opintopistettä. Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen ajoituksesta opinto-oppaasta.

Opinto-opas

Minkälaisiin töihin valmistun?

Liikunnanohjaajan ura

Liikunnanohjaajia työskentelee esim. seuraavilla nimikkeillä: liikuntasihteeri, liikuntapäällikkö, liikuntakoordinaattori, vastaava liikunnanohjaaja, valmennuspäällikkö, projektipäällikkö, liikunnanohjaaja, seuratoiminnan kehittäjä, valmentaja, personal trainer ja toimitusjohtaja. Koulutus antaa myös valmiuksia toimia itsenäisenä yrittäjänä. KAMK tukee yrittäjäksi ryhtymistä eri tavoin. Ammattikorkeakoulusta valmistuneet liikunnanohjaajat työllistyvät keskimääräisesti tai keskimääräistä paremmin. Valmistuneista lähes 80 % sijoittuu koulutusta vastaaviin töihin.

Poikkialaiset projektit osa opintoja

KAMK:n toiminnot on keskitetty kampusalueelle lähellä Kajaanin keskustaa. Toisen vuoden opinnot toteuteaan pääsääntöisesti Vuokatissa, valmennus- hyvinvointi- ja tapahtuma ympäristöissä. Yhtenäisen kampuksen etuna on hyvä yhteistyö opiskelijoiden ja alojen välillä. Jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta alkaen opiskelijat tekevät poikkialaisia projekteja.

KAMK toimii yhteistyössä alueen julkisen ja yksityisen sektorin työelämäkumppaneiden kanssa. Kotimaisten kumppanien lisäksi teemme yhteistyötä myös valittujen kansainvälisten kumppanien kanssa, mikä mahdollistaa monipuoliset ja ammattitaitoa edistävät harjoittelujaksot ulkomailla.

Kansainvälisyys

Entä jos kävisit koulutuksen englanniksi?

KAMK tarjoaa liikunnanohjaajan koulutuksen myös englanninkielisenä päivätoteutuksena.

Sports and Leisure Management -koulutus

Hae koulutukseen Opintopolussa

Haku Liikunnanohjaajan koulutukseen tapahtuu Opintopolussa hakuaikana.

Hae koulutukseen

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena siten, että lähiopetusta on keskimäärin 2 krt kuukaudessa, opetusjaksot välillä torstai-lauantai.  Lähiopetusjakson toinen kerta Kajaanissa/Vuokatissa ja toinen etäopetuksena Teams-välitteisesti.

Tutkinto

Muut tavat aloittaa opinnot

Voit aloittaa opiskelun KAMKissa myös yhteishakujen ulkopuolella

KAMKStart toisen asteen opiskelijoille Avoin AMK Polkuopinnot