Insinööri, Konetekniikka, päivätoteutus

Konetekniikan insinöörin opinnoissa voi suuntautua tuotekehitykseen, robotteihin ja tuotantoon tai teollisuuteen ja kunnossapitoon. Voit hakea opiskelemaan Kajaaniin tai Raaheen.

Hakuaika: 11.3.-25.3.2025

Valmistaudu tulevaisuuden tekniikan uraan

Tervetuloa Kajaanin ammattikorkeakoulun konetekniikan koulutukseen – polkuun, joka varustaa sinut huomisen insinöörin vaativiin tehtäviin. Valitse erikoistumisesi ja rakenna osaamisesi juuri niille aloille, jotka kiinnostavat sinua eniten. Käytännönläheinen opetus, tiiviit yritysyhteistyöt ja projektit todellisista työelämän tarpeista takaavat, että valmistut ammattilaiseksi. Ole valmis kohtaamaan tulevaisuuden haasteet ja tule rakentamaan kestävää tulevaisuutta konetekniikan koulutuksessa.

Suuntautumisvaihtoehdot

KAMKin konetekniikan tutkinto tarjoaa sinulle mahdollisuuden muokata uraasi juuri sellaiseksi kuin haluat. Me ymmärrämme, että insinööritaidot voivat johtaa monenlaisiin urapolkuihin, siksi tarjoamme valinnaisia ammattiopintoja, jotka mahdollistavat erikoistumisen kolmeen eri ammattiryhmään: tuotekehitys, robotit ja tuotanto sekä teollisuus ja kunnossapito. Valitsemalla sinua kiinnostavat aineet, voit räätälöidä tutkintosi vastaamaan tulevaisuuden työelämän tarpeita ja omia uratavoitteitasi.

Tuotekehitys – Valitse tämä polku, jos olet kiinnostunut suunnittelutehtävistä tuotannollisissa yrityksissä. Tulevaisuuden tuotekehittäjänä pääset vaikuttamaan uusien, innovatiivisten tuotteiden syntymiseen, jotka mullistavat markkinoita.

Robotit ja tuotanto – Haluatko kehittää tuotantoa älykkäämmäksi ja tehokkaammaksi? Robotiikan ja automaation avulla pystyt optimoimaan tuotantoprosesseja ja tuomaan yrityksille merkittäviä säästöjä sekä tuotannon kasvua.

Teollisuus ja kunnossapito – Jos kiinnostuksesi kohdistuu teollisuuslaitosten sujuvaan toimintaan ja niiden kunnossapitoon, tämä polku tarjoaa sinulle valmiudet työskennellä kaivossektorilla tai prosessiteollisuudessa, varmistaen tuotannon tehokkuuden ja turvallisuuden.

Opinnot

Konetekniikan insinöörin koulutus kestää 4 vuotta ja sen laajuus on 240 opintopistettä. Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen ajoituksesta opinto-oppaasta.

Opinto-opas

Minkälaisiin töihin valmistut

Konetekniikkaa opiskellen kohti teknologista ammattilaisuutta!

Konetekniikan insinöörikoulutus luo pohjan esimerkiksi teollisuusrobottien ohjelmointitehtäviin, teollisuuden tuotannon suunnittelu- ja organisointitehtäviin. Koulutuksen erikoistumisten kautta voit kehittyä asiantuntijaksi haluamaasi uraan.

Projektit

Innovatiivisuus koneiden parissa

Opintoihin kuuluu laboratorioharjoituksia ja käytännön projekteja yritysten ja muiden teollisuuden toimijoiden kanssa. Konkreettisia töitä, toimeksiantoja ja tuotteita tehdään yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

Hae koulutukseen Opintopolussa

Haku Konetekniikan insinöörikoulutukseen tapahtuu Opintopolussa hakuaikana.

Hae Kajaanin koulutukseen Hae Raahen koulutukseen

Koulutuksen tiedot

Muut tavat aloittaa opinnot

Voit aloittaa opiskelun KAMKissa myös yhteishakujen ulkopuolella.

KAMKStart toisen asteen opiskelijoille Avoin AMK Polkuopinnot