Liikunnan­ohjaaja, päivätoteutus

Opiskellessasi liikunnanohjaajaksi (AMK) Kajaanin ammattikorkeakoulussa sinusta tulee liikunta-alan asiantuntija erilaisiin koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin.

Hakuaika: 11.3.-25.3.2025

Hae koulutukseen

Liikunnan ammattilaiseksi?

Miltä kuulostaisi viedä oma osaamisesi tasolle, jolla saat hiottua omasta intohimostasi timantin? Liikunnanohjaajakoulutuksessa Kajaanissa se on mahdollista! Tulet oppimaan tulevaisuuden työkalujen käyttöä liikunta-alalla. Opit hyödyntää digitaalisuutta uudella tavalla liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Suuntautumisvaihtoehdot

Opiskelijat suuntautuvat suoraan liikunnanohjaajan koulutuksen opintoihin. Opiskelija voi suunnata opintojaan vaihtoehtoisilla ammattiopinnoilla ja valinnaisilla opintojaksoilla.

Liikuntapalveluiden syventävä kokonaisuus sisältää hyvinvointivalmennusta ja työhyvinvointia, psyykkistä valmennusta, Ikäihmisten sekä lasten ja nuorten liikuntaa. Voit myös kehittää osaamistasi urheiluvalmennuksessa ns. valmentajan polulla. Lisäksi voit valita syventäviä opintokokonaisuuksia myös liiketalouden ja matkailun opintotarjonnasta.

International Studies Abroad -opintokokonaisuudessa voit suorittaa syventäviä opintoja kumppanikoulujen opintotarjonnasta.

NY Start Up-ohjelma mahdollistaa syventymisen myös yrittäjyyteen.

Keltapipoinen nainen katsoo taaksepäin ja hymyilee. Hän on kävelemässä ihmisryhmän kanssa syksyisellä suolla. Hän on jonon viimeisenä.

Opinnot

Koulutuksen laajuus on 210 opintopistettä ja sen suorittaminen kestää noin 3,5 vuotta.

Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen ajoituksesta opinto-oppaasta.

Opinto-opas

Minkälaisiin töhin valmistut

Liikunnan ammattilaiseksi

Ammattikorkeakoulusta valmistuneet liikunnanohjaajat työllistyvät keskimääräisesti tai keskimääräistä paremmin. Valmistuneista lähes 80 % sijoittuu koulutusta vastaaviin töihin, osan jatkaessa opintojaan esimerkiksi yliopistossa.

Nuori vaaleahiuksinen nainen on pukeutunut mustaan toppatakkiin ja harmaaseen kaulahuiviin ja pipoon. Hän nojaa tiiliseinään. Taustalla näkyy tiilirakennus ja lunta sekä autoja parkissa.

Tutustu Instagramissa

Voit tutustua koulutukseen ja seurata liikunnanohjaajaopiskelijoiden tekemisiä koulutuksen omassa Instagramissa!

Liikunnanohjaajien Instagram

Entä jos kävisit koulutuksen englanniksi?

KAMK tarjoaa liikunnanohjaajan koulutuksen myös englanninkielisenä koulutuksena. Englanninkielinen Sports and Leisure Management on mukana kevään ensimmäisessä yhteishaussa.

Sports and Leisure Management, päivätoteutus

Hae koulutukseen opintopolussa

Haku Tietojenkäsittelyn koulutukseen tapahtuu Opintopolussa hakuaikana.

Hae koulutukseen

Koulutuksen tiedot

Muut tavat aloittaa opinnot

Voit aloittaa opiskelun KAMKissa myös yhteishakujen ulkopuolella

KAMKStart toisen asteen opiskelijoille Avoin AMK Polkuopinnot