Tradenomi, tietojen­käsittely, Datacenter, Päivätoteutus

 

 

Hakuaika: 11.3.-25.3.2025

Hae koulutukseen

Tervetuloa opiskelemaan Euroopanlaajuisesti ainutlaatuiseen konesaliympäristöön!

Datacenter-opinnoissa opiskelet keskeisiä palvelin- ja työasematuotteita sekä nykyaikaisia organisaatioiden verkkoratkaisuja. Ylläpidon perusvalmiuksien lisäksi saat valmiudet suunnitella ja kehittää tietoteknisiä ratkaisuja osana organisaation muuta kehittämistyötä. Ammattiopinnot pääset suorittamaan tietojärjestelmälaboratoriossa tai virtualisoitujen ympäristöjen avulla painottaen laajasti omakohtaista tekemistä ja käytännön harjoittelua.

KAMKin tilat ja laitteet ovat huippuluokkaa. Datacenter-opiskelijana saat työskennellä KAMKin omassa, vain opiskelukäyttöön tarkoitetussa konesalissa, johon saat ylläpitäjän oikeudet. Konesali on erittäin monipuolinen, tehokas ja edustaa markkinoiden uusimpia teknologioita. Samanlaista, opiskelijoiden käyttöön tarkoitettua konesalia et löydä muualta Euroopasta. Projektiopintojen kautta datacenter-opiskelijoilla on mahdollista erikoistua pelien palvelinratkaisuihin, toteutukseen ja ylläpitoon.

Opinnot

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus kestää 3,5 vuotta ja sen laajuus on 210 opintopistettä. Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen ajoituksesta opinto-oppaasta.

Opinto-opas

Pipopäinen mies istuu kahviossa kannettavan tietokoneen äärellä kahvikuppi kädessä

Minkälaisiin töihin valmistun

Palvelimien palvojaksi, tietoturvan turvaajaksi

Datacenter-koulutus antaa sinulle valmiudet toimia esimerkiksi järjestelmäasiantuntijana, kouluttajana, IT-suunnittelijana tai käyttöpäällikkönä. Oman mielenkiinnon mukaan keräämäsi osaaminen antaa sinulle välineet haluamaasi työhön.

Projektit

Oman mielenkiinnon toimeksiantoja

Pääset toteuttamaan konesaliin lähiyritysten ja opiskelijoiden antamia tai oman mielenkiinnon mukaan valikoituvia toimeksiantoja. Käytössä on mm. IBM:n teknologioita ja VMwaren virtualisointiympäristö. Halutessasi voit kehittyä näiden tai muiden teknologioiden asiantuntijaksi – tämän takaa se, että opiskelijanamme saat konesaliin pääkäyttäjän oikeudet ja täyden pääsyn ympäristöön.

Hae koulutukseen Opintopolussa

Haku Tietojenkäsittelyn koulutukseen tapahtuu Opintopolussa hakuaikana.

Hae koulutukseen

Koulutuksen tiedot

Muut tavat aloittaa opinnot

Voit aloittaa opiskelun KAMKissa myös yhteishakujen ulkopuolella

KAMKStart toisen asteen opiskelijoille Avoin AMK Polkuopinnot