Valmistumisen juhlaa KAMKissa – Raahessa valmistuivat ensimmäiset pelialan ja konetekniikan opiskelijat

Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistui 18.12.2023 yhteensä 38 eri alojen opiskelijaa. Nyt joulukuussa valmistuneita muistetaan myös erityisesti Raahessa, sillä joulukuun aikana valmistuvat siellä opiskelleet ensimmäiset pelialan ja konetekniikan opiskelijat. KAMKin järjestämä pelialan opetus (tietojenkäsittelyn tradenomi) sekä konetekniikan (konetekniikan insinööri) opetus Raahessa alkoivat syksyllä 2020.

“Kajaanin ammattikorkeakoulu tarttui Raahen kaupungin esittämään tarpeeseen järjestää konetekniikan ja pelialan koulutusta. Opetus on koostunut niin lähi- kuin etäopetuksestakin. Tämä on tuonut mukanaan omat haasteensa, joihin on vastattu opetusmenetelmiä kehittämällä. Harjoitustöitä on tehty yhteistyössä Raahen ammattiopisto Brahen kanssa heidän tiloissaan. Opiskelijat ovat löytäneet harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyöaiheita Raahen ja ympäristökuntien yrityksistä. Olemme erittäin iloisia ensimmäisistä valmistuvista opiskelijoistamme!”, toteavat koulutuspäälliköt Arja Sirviö ja Jonna Kalermo-Poranen.

Opinnäytetyöpalkinnot Saila Tiirolalle ja Jatta Pellikalle

Syyskauden 2023 valmistuneista opinnäytetöistä Kajaanin ammattikorkeakoulu palkitsi kaksi opinnäytetyötä. Palkinnot saivat Sairaanhoitaja (YAMK) -opiskelija Saila Tiirola ja insinööriopiskelija Jatta Pellikka.

Saila Tiirola on sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen -koulutuksen opinnäytetyössään määrittänyt IBD- eli tulehduksellista suolistosairautta sairastavien potilaiden digitaalisen hoitopolun käyttäen kehittämismenetelmänä palvelumuotoilua. Tiirolan opinnäytetyössä hyödynnetään erinomaisella tavalla ja laajasti lähdekirjallisuutta. Työssä on erittäin ansiokkaasti kuvattu tehty tutkimus- ja kehitystyö, se on erinomaisen hyvin kirjoitettu ja lopputuloksena syntyi kuvaus IBD-potilaan digihoitopolusta ja suunnitelman sen implementoimiseksi käyttöön.

Jatta Pellikka on kehittänyt toiminnallisessa opinnäytetyössään välineitä Valmet DDM -kunnonvalvontaratkaisusta kerättävän tiedon tarkastamiseen ja standardisointiin. Kun-nossapidon markkina on Suomen viennille tärkeä toimiala ja opinnäytetyö hyödyttää Valmetin toimintaa monikansallisessa projektissa. Työ todentaa, että insinööritieteissä tarvitaan 2020-luvulla älykkäiden järjestelmien osaamista ja että parhaimmillaan opinnäytetöillä voidaan kehittää toimeksiantajalle tarpeellisia työvälineitä.

”Omasta ja koko KAMKin puolesta onnittelen valmistuvia opiskelijoitamme! Työelämä tarvitsee osaajia kaikkialla Suomessa. Me KAMKilaiset olemme iloisia siitä, että voimme tarjota korkeakoulu opetusta laajalla alueella, aina Kuhmosta Raaheen ja Kuusamosta Espooseen – meistä koko Suomi ansaitsee erinomaista osaamista”, toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén.

Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuu opiskelijoita kuukausittain ja KAMK muistaa valmistuvia opiskelijoita videotervehdyksellä.

Lisätietoja:
rehtori
Matti Sarén
matti.saren(@)kamk.fi
044 7101 600