Tulevaisuuden tekijät tulevat KAMKista – Edustamme ilolla Presidentinlinnassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemalla ajat vaihtuvat keskiviikkona 6. joulukuuta 2023 Presidentinlinnassa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén on saanut kutsun linnanjuhliin.

Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén on saanut kutsun linnanjuhliin.

”Olen iloisesti yllättynyt kutsusta, koen tämän erityisesti kunnianosoituksena Kajaanin ammattikorkeakoulua ja koko henkilöstömme yhdessä tekemää työtä kohtaan. Edustan ylpeänä Kainuuta ja menestynyttä ammattikorkeakouluamme”, iloitsee Sarén. Hän osallistuu juhlaan yhdessä puolisonsa Sini Sarénin kanssa.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto järjestetään tänä vuonna teemalla ajat vaihtuvat. Vieraina on henkilöitä, jotka ovat toimineet omalla alallaan tienraivaajina ja esimerkkeinä. Kutsuttuna on myös innovatiivisia osaajia, tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä sekä yhteiskunnan ja arjen turvallisuuden takaajia.

”Kutsu itsenäisyyspäivän juhlaan on iso arvostus meille kaikille Kajaanin ammattikorkeakoulussa tekemäämme työtä koulutuksen, kehittämisen ja tulevaisuuden tekijöiden kasvattamisen parissa”, toteaa Sarén.

Kajaanin ammattikorkeakoulu tekee merkittävää työtä tutkintoon johtavan opetuksen parissa, mutta tarjoaa ajantasaista tutkimusta sekä uudenlaisia oppimisen vaihtoehtoja myös osaamisen täydentämiseksi elämän eri tilanteissa. KAMK toimii pienenä korkeakouluna ketterästi reagoiden sekä yhteiskunnan että yksilöiden osaamistarpeiden muutoksiin.

KAMKin innovatiivinen tekeminenja satsaus tulevaisuuden aloihin on huomattu myös kansainvälisesti ja meidät on valittu edustamaan Suomea kansainvälisessä ENIHEI-verkostossa (European Network for Innovative Higher Education Institutes). Sen tavoitteena on luoda ja kehittää ympäristöjä uusien innovaatioiden synnylle ja kaupallistamiselle. Merkityksemme esimerkiksi peliteknologiasta ja työmme supertietokoneiden parissa on huomattu.

Lisätietoja:

Matti Sarén
Rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren(@)kamk.fi