KAMK avasi ensimmäisenä ammattikorkeakouluna kryptovaluuttatilin

Kajaanin ammattikorkeakoulu on avannut käyttöönsä kryptovaluuttatilin. Tilin avulla KAMKilla on käytössään kryptovaluuttaa erilaisien projektien toteuttamiseen, mutta se mahdollistaa myös tarvittaessa kryptovaluutan vastaanottamisen tulevaisuudessa.

”Kajaanin ammattikorkeakoulun hallitus teki viime vuoden puolella jo päätöksen tilin avaamisesta ja se tuli ajankohtaiseksi tammikuussa 2023 hankkeessa toteuttavan opiskelijaprojektin tiimoilta. Avasimme tilin ja olemme jo sijoittaneet ensimmäiset kryptovaluuttamme projektiin”, kertoo hallinto- ja talousjohtaja Tuija Postari-Kivistö.

”Seuraamme KAMKissa ajan ilmiöitä ja niiden kehittymistä. Kryptovaluutta on jo arkipäivää, mutta se on myös tulevaisuuden osaamista sekä lohkoketjujen teknologiassa että taloudenhallinnassa ja suunnittelussa. Tätä osaamista opiskelijamme tarvitsevat työmarkkinoilla”, kertoo rehtori Matti Sarén.

Tiliä käytetään mm. hankkeiden ja opiskelijaprojektien toteuttamiseen. Ensimmäisenä tiliä on hyödynnetty Tehoa lohkoketjuista -hankkeessa, joka järjestää 9.2.2023 klo 12-17 videorunotyöpajan, jossa luodaan runoesitys. Esityksestä luodaan uniikki digitaalinen omaisuuserä, nk. non-fungible token (NFT).NFT on keino luoda uniikkeja taideteoksia lohkoketjuihin eli NFT:n voi ostaa, omistaa ja myydä kryptovaluutoilla.

NFT on avoimessa ja tietoturvallisessa lohkoketjussa sijaitseva viittaus alkuperäiseen taideteokseen. Lohkoketjun ansiosta teoksen omistajuuden voi aina jäljittää. Perinteisiin tekijänoikeuksiin NFT:n luonti ei vaikuta.

Lisätietoja:
Rehtori Matti Sarén
044 7101 600
matti.saren(@)kamk.fi