KAMK on Suomen ykkönen

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuloksellisuusmittareiden perusteella Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on ollut vuonna 2023 kokoonsa suhteutettuna Suomen tuloksellisin ammattikorkeakoulu. KAMK on ollut mittarituloksissa jo vuosia kärkikastissa, sillä se on ollut toiseksi tuloksellisin kolmena aikaisempana vuotena.

“Olemme erittäin ylpeitä ensimmäisestä sijasta. Systemaattinen työ opetuksen sekä tutkimuksen ja kehityksen saralla palkitaan. Iso kiitos henkilökunnallemme kaikesta tästä tehdystä työstä. Olemme pieni korkeakoulu, mutta pystymme suuriin tuloksiin ja olemme osoittaneet voimamme sekä alueellisesti että kansallisesti. Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme, heidän kanssaan olemme päässeet kehittämään ja toteuttamaan uutta ja merkittävää”, iloitsee rehtori Matti Sarén.

Tuloksellisuusmittareiden mukaan KAMKin vahvuutena on erityisesti TKI-toiminta, jossa olemme edelleen Suomen parhaita. Keräsimme kokoon suhteutettuna yli kolminkertaisen osuuden ulkopuolisesta TKI-rahoituksesta.

” Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI) on merkittävässä roolissa koulutuksen toteuttamisen ja kehittämisen rinnalla. Olemme erittäin mielellämme entistä enemmän mukana myös alueiden yritysten kehittämiskumppaneina. Toivomme myös kansainvälisen hankekannan kasvua, joka kehittäisi alueen valmiuksia tuomaan alueelle uudenlaista osaamista ja samalla myös viemään osaamistamme laajemmille markkinoille.”, toteaa Sarén.

KAMK sijoittui vertailussa kärkikastiin myös YAMK-tutkintojen tarjoajana. Koulutuksen sisällössä ja pätevyyksissä YAMK-tutkinnot vertautuvat tiedeyliopistojen maisterin tutkintoon.
“Kainuussa tarvitaan kaiken tasoista osaamista. Oman korkeakoulun mahdollisuus kouluttaa myös vaativiin asiantuntija ja johtotehtäviin on maakuntamme menestykselle välttämätöntä”, toteaa Sarén.

Lisäksi Kajaanin ammattikorkeakoulu on parantanut tulosta myös jatkuvan oppimisen opintopisteiden vertailussa. Olemme vertailussa toisena yli kaksinkertaisella opintopistemäärällä.

Vuonna 2023 tuloksellisuusmittareiden perusteella toiseksi sijoittui Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK). Vertailussa Centria (Kokkola) oli kolmas, Lapin AMK yhdeksäntenä, Oulun AMK 15 ja Savonia sijalla 16.

Ammattikorkeakoulun välisen tuloksellisuusvertailun tekee vuosittain Viivain Oy Opetus- ja kulttuuriministeriön keräämien tietojen perusteella. Vertailu on osa ammattikorkeakoulujen tilaamaa osviitta -palvelua.

Lisätietoja:
Matti Sarén
rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren(@)kamk.fi