Urheilu ja opiskelu

Tavoitteellisen urheilun ja korkeakouluopintojen yhdistäminen on mahdollista KAMKissa! Meillä opiskelee opiskelijaurheilijoita useissa eri koulutusohjelmissa. Tuemme aktiivisesti opiskelijaurheilijoiden urheilun ja opiskelun yhteensovittamista ja henkilökohtaisena tukenasi toimii urheilijoiden kaksoisuran opettajatuutori.

Kaksoisuran opettajatuutori:

  • Koordinoi eri alojen urheilijan kaksoisuraa tekeviä opiskelijoita yhteen, ohjaa heitä omalta osaltaan, sekä kuuntelee tarpeita opintojen sujuvaan edistymiseen ja hyvinvointiin liittyen.
  • Tuntee urheilijan erikoistarpeet ja kykenee kuvaamaan ne opiskelijan henkilökohtaisen opintosuunnitelman laadinnassa.
  • On linkki koulutusten välillä sekä opettajatuutoreihin ja opinto-ohjaajiin päin (urheilijat ovat kukin oman koulutuksensa ja vuosikurssinsa ryhmän mukana).
  • Toimii linkkinä urheiluakatemian suuntaan, on mukana opiskelijavalinnoissa sekä auttaa opintojen suunnittelussa.

Opiskelijaurheilijoiden kaksoisuratuutori

Sähköpostit muodossa etunimi.sukunimi@kamk.fi

Ammattikorkeakoulun lehtori

Joonas Rissanen

Lippalakkipäinen poika treenaa hauista salilla. Taustalla näkyy käsipainoja.

Liikuntateknologian koulutuspolku

Koulutusvaihtoehtoihimme kuuluu myös urheilijoille ja valmentajille suunnattu liikuntateknologian koulutuspolku, joka mahdollistaa kaksi korkeakoulututkintoa KAMKin ja Jyväskylän yliopiston (JYU-Vuokatti) yhteistyönä. Vaihtoehtoina ovat liikunnanohjaaja AMK + liikuntatieteiden maisteri -koulutus tai tekniikan alan insinööri AMK tai tradenomi + liikuntatieteiden maisteri -koulutus.

Tutustu liikuntateknologian koulutuspolkuun

Vuokatti-Ruka urheiluakatemia

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian jäsenenä olet oikeutettu erikseen sovittuihin etuihin koskien harjoituspaikkoja ja mahdolliseen valmennukseen. Lisäksi sinulla on mahdollista suorittaa tutkinnostasi riippuen 5–15 opintopistettä opinnollistamalla omaa urheiluvalmentautumistasi. Näin urheilu-urasi tuottama osaamisen voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaksi tutkintoasi.

Urheiluakatemiaan kuuluville opiskelijoille Kajaanin kaupunki tarjoaa akatemiarannekkeen, jolla Kajaanin kaupungin liikuntatilat (uimahalli, jäähalli ja Kajaani-halli) ovat maksutta käytössäsi omaa harjoitteluasi varten. Lisäksi KAMKin edullisella liikuntatarralla voit käyttää kampuksen omaa hyvin varusteltua kuntosalia harjoitteluusi.

Vuokatista akatemiaurheilijat voivat ostaa edulliseen hintaan suorituspaikkojen kausikortin Vuokatti Sportin ja Vuokattiareenan tiloihin, jotka mahdollistavat huippuolosuhteet harjoittelulle myös Vuokatissa. Vuokatista löytyvät mm. kaksi kuntosalia, kaksi jääkiekkokaukaloa, Vuokatti-hallin sisäharjoitteluolosuhteet, sekä telinevoimistelusali. Lisäksi hiihtolajeihin tarjolla on jo lokakuussa aukeava ensilumenlatu.

Voit hakea Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan jatkuvan haun kautta lajista riippumatta. Mikäli haluat osallistua ryhmävalmennukseen, Vuokatti-Ruka urheiluakatemia tarjoaa valmennusta aamupäivisin Kajaanissa jääkiekossa, jalkapallossa, salibandyssa, kilpa-aerobicissa, telinevoimistelussa, tanssissa ja uinnissa. Lisäksi Vuokatissa toimivat maastohiihdon, ampumahiihdon, suunnistuksen, uinnin, jääkiekon ja pesäpallon valmennusryhmät.

Tutustu Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan