Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Verenluovutustapahtuma järjestettiin opiskelijaprojektina

Uutisarkisto

Verenluovutustapahtuma järjestettiin opiskelijaprojektina

Tekeva_AMK_projektiVerenluovutus.jpgProjektiryhmä
28.3.2014 14.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijat kaikilta aloilta suorittavat Tekevä AMK – moduulin tänä lukuvuonna ensimmäistä kertaa. Uusista opiskelijoista muodostettiin syksyllä reilut 60 monialaista ryhmää, jotka itse miettivät ryhmälleen sopivan, toteuttamiskelpoisen projektiaiheen. Tekevä AMK –projektien kautta opiskelijat harjoittavat vuorovaikutustaitojaan eri alojen opiskelijoiden kanssa sekä oppivat toimimaan projekteissa. 

Yksi esimerkki Tekevä AMK -projekteista on sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoiden Helka Kasilan, Jenni Niskasen ja Veera Nymanin sekä tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelijoiden Joni Vuolaksen, Heikki Juutisen ja Artem Chatlikovin ideoima ja toteuttama Verenluovutustapahtuma Kajaanin ammattikorkeakoululla.

Idea järjestää verenluovutustapahtuma alkoi itämään syksyllä. ”Alkuun kyllä mietimme, että mitä yhteistä meillä voi olla tietojenkäsittelyn opiskelijoiden kanssa.  Kun idea hyväksyttiin projektiryhmässä, kaikki sitoutuivat siihen todella hyvin. Vastuualueet projektin eri osa-alueissa jaettiin osaamisalueiden mukaan ja se sujui hyvin.” sanoo Helka Kasila.

Ihan ensimmäiseksi opiskelijat ottivat yhteyttä SPR:n veripalveluun selvittääkseen, onko ylipäänsä mahdollista järjestää tällaista tapahtumaa. ”SPR suhtautui positiivisesti ja kannusti meitä tapahtuman Kiitos luovuttajille!järjestämiseen”, kertoo Jenni Niskanen. Kun positiivinen palaute SPR:ltä oli saatu, opiskelijat alkoivat järjestämään tapahtumaa AMK:lla. ”Projektissa on oppinut monia myöhemmin projektitöissä ja työelämässäkin hyödyllisiä taitoja. Asioiden selvittäminen ja organisointi on opettanut järjestelmällisyyttä, aikataulutusta ja aikatauluista kiinni pitämistä. Projektissa olemme myös joutuneet opettelemaan yhteistyötä ennestään tuntemattomien kanssa” listaa Jenni. ”Projekti prosessina on tullut tutuksi. Olemme joutuneet myös opettelemaan kokonaisuuden hallintaa, vastuullisuutta sekä sitä, miten pitää kaikkia lankoja käsissään yhtä aikaa”, jatkaa Helka.

Verenluovutustapahtuma toteutettiin perjantaina 28.3.2014 Kajaanin ammattikorkeakoululla. Luovuttajia riitti jonoksi asti ja tilastoihin merkittiin 55 luovuttajaa, joista 27 oli ensikertalaisia.