KAMK_kirjaimet.jpg

Etusivu>Esittely>Ajankohtaista>Valmistumisen juhlaa
27.5.2017 15:00

Valmistumisen juhlaa

AGA_4700ns_palkittu_JesseTurpeinen_1705.jpgOpinnäytetyöpalkinnon saaja Insinööri (AMK) Jesse Turpeinen

Kajaanin ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlassa lauantaina 27.5. valmistui noin 100 eri alojen opiskelijaa. Juhlapuhujaksi oli saapunut Sotkamo Silver Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Tuokko. Valmistuvan puheenvuoron piti Reetta Helenius, joka valmistui rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin ammattikorkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta. Valmistujaisjuhlassa palkittiin yksi opinnäytetyö. Juhlien ohjelmanumerosta vastasi Ballet Kaukametsä, joka esitti balettiesityksenä katkelman baletista Giselle.

Opinnäytetyöpalkinto insinööri (AMK) Jesse Turpeiselle

Juhlassa palkittiin Insinööri (AMK) Jesse Turpeisen opinnäytetyö ”Kiertopetikattilan primääri-ilmakanaviston analysointi ja suunnittelu”. Turpeisen työ on tehty Kainuun Voiman toimeksiannosta. Työssä suunniteltiin ja toteutettiin ratkaisumalli pääkattilan ilmakanavien värähtelyn poistamiseksi.

Arviointiraadin mukaan Jesse Turpeinen on opinnäytetyössään tutustunut työn kannalta oleelliseen teoriaan kattavasti. Opinnäytetyössä on hyödynnetty käytetyn suunnitteluohjelman ominaisuuksia monipuolisesti sekä menetelmien ja työtapojen hallinta ja käyttö on ollut itsenäistä.

Opinnäytetyön kirjallisessa raportissa esitetään saavutetut tulokset ja johtopäätökset perustellusti ja havainnollisesti. Myös suullinen raportointi on vakuuttavaa ja tuo opiskelijan asiantuntijuuden hyvin esiin.
Jesse Turpeinen on toiminut kiitettävästi myös ammattikorkeakoulun opinnäytetyöprosessin kriteereiden näkökulmasta. Lisäksi toimeksiantajan, Kainuun Voiman mukaan työ on tehty erittäin laadukkaasti ja kohteeseen tehtävät muutostyöt ovat toteutettavissa jo kesällä 2017. Muutokset tuottavat yritykselle vuositasolla merkittäviä säästöjä.


Kajaanin ammattikorkeakoulusta on valmistunut vuodesta 1995 yhteensä 6595 opiskelijaa.


Lisätietoja:
Turo Kilpeläinen, rehtori
Puh. 044 7101 600
turo.kilpelainen(at)kamk.fi

Eija Heikkinen, kehitysjohtaja (koulutus)
Puh. 044 71010 202
eija.heikkinen(at)kamk.fi