KAMK_kirjaimet.jpg

Etusivu>Esittely>Ajankohtaista>NORDIC eSports Academy Bootcamp Kajaanissa - Take your game to the next level!
3.4.2017 9:00

NORDIC eSports Academy Bootcamp Kajaanissa - Take your game to the next level!

Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää yhteistyössä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa e-urheilun (eSports) kesäkoulun Kajaanissa 12.6 – 6.7.2017. Suomen ensimmäinen Nordic eSports Academyn Bootcamp on AMK-tason opintojakso, jonka onnistuneesti suorittanut osallistuja palkitaan 10 opintopisteellä.  Ohjelma kesäkoulussa muodostuu erilaisista luennoista, workshopeista, oheisharjoituksista sekä tietysti itse pelaamisesta ja siinä kehittymisestä. Ensimmäisellä bootcampilla keskitytään Counter-Strike: Global Offensive –peliin ja sen pelaamisessa kehittymiseen.

Bootcampille voi osallistua niin yksin kuin myös oman joukkueensa kanssa. Osallistujat pelaavat omilla koneilla. Leiri ja sen aikana tapahtuva opetus ja valmennus on jaettu viiteen eri osa-alueeseen: henkiseen valmennukseen, pelaajatestaukseen, fyysisiin harjoituksiin, e-urheiluun liittyvään liiketoimintaan sekä tietysti pelaamisen valmennukseen ja harjoituksiin.

Yksi Suomen suurimmista CSGO- turnauksista

Bootcampin aika järjestetään kolmipäiväinen turnaus Vuokatissa, Vuokattihallissa 7.-9.7.2017. Turnauksen pääpaino on CSGO:ssa (Counter Strike: Global Offensive), jossa järjestetään non-BYOC –turnaus, joka tarkoittaa sitä, että pelaajalla ei tarvitse olla omaa pelikonetta mukana.

CSGO-turnauksen palkintopotti on 10 000 euroa, joka jakautuu seuraavasti:
1. sija: 6000e
2. sija: 2500e
3. sija: 1500e.
Joukkueita otetaan turnaukseen mukaan 16 kappaletta: 8 joukkuetta pääsee turnaukseen mukaan bootcampilla järjestettävien karsintojen kautta ja 8 joukkuetta kutsutaan erikseen mukaan. Kutsujoukkueisiin voi hakea paikkaa 4.– 28.4.2017 välisenä aikana.

Turnaus on katsojille ilmainen sekä paikalle järjestetään erilaisia side-compoja eli oheisturnauksia, joihin katsojat voivat osallistua. Näistä tiedotetaan myöhemmin tapahtuman verkkosivuilla: http://nordicesports.academy/. Toivoisimmekin, että ihmiset tulisivat sankoin joukoin katsomaan yhtä Suomen suurinta CSGO-turnausta!

Mitä, Missä, Milloin?
• Nordic eSports Academy Bootcamp järjestetään 12.6 – 6.7.2017 Kajaanin ammattikorkeakoululla
• Osallistujan täytyy olla täyttänyt 16 vuotta
• Haku Bootcampille avautuu 3.4.2017
• Hinta opintojaksolle on 150 euroa
• Lisäksi pelaaja saa 100 euron lisämaksulla kyydit 7.- 9.7.2017 järjestettävään turnaukseen, ruokailut turnauksessa sekä osallistumisoikeuden turnauksen karsintapeleihin

Pelaajatestaus Bootcampin aikana

Kajaanin ammattikorkeakoulun kehitteillä olevalla testausjärjestelmällä on mahdollista tutkia e-urheilupelaajien silmänliikkeitä, sykettä ja muita pelaamisen kannalta oleellisia fysiologisia muuttujia. Mittausten perusteella pyritään kartoittamaan jokaisen pelaajan vahvuudet sekä ongelma-alueet, ja luomaan näihin analyyseihin pohjautuva yksilöllinen harjoitusohjelma. Jokaisesta pelaajasta luodaan yksityiskohtainen pelaajaprofiili, jonka perusteella henkilökohtaista kehitystä voidaan seurata. Testausympäristö perustuu suomalaisten ja kansainvälisten pelifirmojen kanssa luotuun pelitestauskonseptiin, jossa fysiologisia mittauksia käytettiin hyväksi pelinkehitysprosessissa.

Elektroninen urheilu eli e-urheilu/eSports on kilpailullista videopelaamista. Tavallisesti e-urheilu -pelit jakautuvat useaan alalajiin, joita ovat: RTS (eng. real-time strategy, reaaliaikaiset strategiapelit), FPS (eng. FPS first person shooter, ensimmäisen persoonan ammuntapelit), MOBA (eng. Multiplayer Online Battle Arena) –pelit, taistelupelit, urheilupelit ja tanssipelit.

 

Lisätietoja:
Niklas Pehkonen    
Community Manager   
Nordic eSports Academy (NeSA) Bootcamp & Tournament  Kajaanin ammattikorkeakoulu
P. +358 44 715 7094    
E-mail: niklas@nordic-esports.academy   

Kyösti Koskela
Projektipäällikkö
P. +358 44 5935 969
kyosti.koskela@kamk.fi