KAMK_kirjaimet.jpg

Etusivu>Esittely>Ajankohtaista>Kajaanin ammattikorkeakouluun haki kevään yhteishaussa yli 2800 hakijaa
7.4.2017 8:15

Kajaanin ammattikorkeakouluun haki kevään yhteishaussa yli 2800 hakijaa

Korkeakoulujen valtakunnallisen kevään yhteishaun toinen hakuaika päättyi keskiviikkona 5.4. Yhteishakuun osallistui yhteensä 151 600 hakijaa. Aloituspaikkoja kevään haussa oli tarjolla oin 49 300, joista vähän yli puolet ammattikorkeakouluissa. Korkeakoulujen yhteishaussa on suurin osa koulutuksista edelleen suunnattu toisen asteen tutkinnon suorittaneille.

Kajaanin ammattikorkeakouluun haki 912 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli hieman yli 2800. Kajaanin ammattikorkeakoulun hakijamäärä pieneni hieman, vaikka hakijamäärä on valtakunnallisesti vähentynyt useana vuonna peräkkäin. KAMK:n hakijamääriin on vaikuttanut myös, että yksi vetovoimaisimmista koulutuksista, terveydenhoitajakoulutus, piti välivuotta yhteishausta.

Kajaanissa hakijamääriltään suosituimmat koulutukset olivat liikunnanohjaaja- sekä tietojenkäsittelyn koulutukset. Liiketalouden monimuotokoulutus kasvatti suosiotaan viime vuodesta.
Kajaanin ammattikorkeakoulussa amk-tutkintoon johtavissa päivä- ja monimuotokoulutuksissa oli tarjolla yhteensä 305 aloituspaikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja- ja liikunnanohjaajakoulutuksessa. Englanninkielisissä tradenomi-, restonomi- ja liikunnanohjaajakoulutuksissa oli lisäksi tarjolla yhteensä 60 aloituspaikkaa.
Ylempään tradenomi-, insinööri- sekä sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajan amk-tutkintoon johtavissa koulutuksissa aloituspaikkoja oli yhteensä 60.

Hakija voi saada valintojen tuloksia jo alkukeväästä lähtien, ja kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 30.6. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 14.7. klo 15 mennessä.

Lisätietoja:
Rehtori Turo Kilpeläinen
Puh. 044 7101 600, turo.kilpelainen(at)kamk.fi

Hakijapalvelut
puh. 044 7101 648, hakijapalvelut(at)kamk.fi