KAMK_kirjaimet.jpg

Etusivu>Esittely>Ajankohtaista>Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuneen Markus Seppäsen opinnäytetyö palkittiin AMK-päivillä
17.5.2017 18:00

Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuneen Markus Seppäsen opinnäytetyö palkittiin AMK-päivillä

kuva_markus_seppanen.jpgMarkus Seppänen

Toimihenkilöliitto ERTO palkitsi 17.5.2017 kolme opinnäytetyötä stipendillä AMK-Päivien yhteydessä Kajaanin Kaukametsässä. Yksi palkituista oli Kajaanin ammattikorkeakoulusta Kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi valmistunut Markus Seppänen, jonka opinnäytetyö ”5S-järjestelmän käyttöönotto metallialan työsalissa” palkittiin 500 euron suuruisella stipendillä.

Opinnäytetyön tavoitteena oli käyttöönottaa 5S-laatujärjestelmä Oulun aikuiskoulutuskeskuksen kone- ja metallialan opetustilana käytettävään työsaliin. Seppäsen opinnäytetyön tavoitteena oli teollisuusstandardin mukauttaminen opiskeluympäristöön. Laatujärjestelmä tulisi näin olemaan osa opetuksen sisältöä ja siten tarjoaisi esimerkin valmistuville opiskelijoille työelämässä käytettävistä tuotantoa kehittävistä laatutyökaluista.

Markus Seppäselle ERTOn kilpailuun osallistuminen oli kunnia-asia. Hän saapui stipendinjakotilaisuuteen Oulusta, jossa hän nykyisin työskentelee työnjohdon tehtävissä pp-Fasadi Oy:ssä. ”Olen otettu, että opinnäytetyöni palkittiin ja työelämän tarpeisiin toteutettu, noin vuoden kestänyt projekti sai näin huomiota”, iloitsee hän.

Muita palkittuja olivat Kaisu Kossila Turun AMK:sta ja Elisa Leinonen Oulun AMK:sta. Stipendi kilpailuun osallistui 31.3.2016–31.3.2017 suoritettuja tai valmistuneita kehittämishankkeita tai opinnäytetöitä. Töiden arviointiryhmässä oli edustajat AMK-päiviltä, ARENEsta, ERTOsta ja SAMOKista.
Toimihenkilöliitto ERTO tukee ammattikorkeakoulujen tavoitetta tiivistää työelämän ja koulutuksen vuorovaikutusta ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden työelämään liittyvää kehittämistyötä jakamalla vuosittain stipendit.

Stipendien kohteena ovat ammattikorkeakouluopintoihin kuuluvat työyhteisöjen toimintaan, henkilöstö- ja taloushallintoon, työilmapiiriin ja hyvinvointiin, teknologiatoimintaan, tutkimukseen ja tuotekehitykseen, innovaatiotoimintaan sekä palvelu- tai liiketoimintaprosessien kehittämiseen liittyvät kehittämishankkeet.

ERTO palkitsee parhaimmat työelämän kehittämishankkeet yhdellä 1000 € ja kahdella 500 € suuruisella stipendillä. Stipendin yhteistyökumppaneita ovat Arene ry:n verkosto sekä vuosittaiset AMK-päivät.

Lisätietoja stipendistä:
http://amkpaivat2017.fi/palkinnot/
Palkitsemisperusteet ja tiedote:
https://www.erto.fi/tietoa-ertosta/tiedotteet/mediatiedotteet/2759-toimihenkiloeliitto-erto-jakoi-stipendit-amk-opiskelijoiden-tyoeelaemaen-kehittaemishankkeille