Banneri 2.png
Etusivu>Palvelut työelämälle>Teknologiapalvelut>Kone- ja laitesuunnittelu
Protovalmistus

Kajaanin ammattikorkeakoululla ja Kainuun ammattiopistolla on yhteinen koulutus- ja palvelukäyttöön tarkoitettu mekaniikan protopaja. Protopajan tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden tietämystä eri valmistus- ja tuotantomenetelmistä sekä lisätä yhteistyötä opiskelijoiden, paikallisten keksijöiden ja yritysten kesken.

Protopajan koneilla ja laitteilla on mahdollista valmistaa opiskelijoiden, ja asiakkaiden suunnittelemia kappaleita ja laitteita. Konekantaa ovat mm. levytyökeskus, kipinätyöstökone, koordinaattimittauskone sekä perinteisiä työstökoneita. Protopaja sijaitsee Kainuun ammattiopiston tiloissa, (OPPI 2, Opintie 3), joten toiminnassa on helppo hyödyntää myös KAOn monipuolista

Levytyökeskus Euromac MTX 1250/30-2000

EUROMAC MTX on tehokas levytyökeskus, johon saadaan 13 pyörivää ja 7 kiinteää työkalua. Kone voidaan ohjelmoida suoraan ohjauspaneelista tai etäohjelmointina Jetcam–ohjelmistolla. Ohutlevyjen nakerrus, muotoilu, merkkaus ja kaiverrus ovat mahdollisia CNC-ohjatun iskunpituuden ansiosta. 
 

Koordinaattimittauskone TESA Micro-Hite 3D DCC

Protopajan varustukseen kuuluu koordinaattimittauskone TESA Micro-Hite 3D DCC. Kone mittaa kappaleen kosketusmittapäätä käyttäen. Se soveltuu kaikenmuotoisten kappaleiden tarkkaan mittaukseen.

Kipinätyöstökone Omega CM32

Kipinäntyöstökonetta käytetään hankalasti koneistettavien muotojen ja kovien materiaalien muotoiluun. Koneeseen mahtuu n.600x300x200 mm suuruinen kappale, jonka paino voi olla 500 kg.

Kuvagalleria
Ota yhteyttä!
Kai Tiihonen, kehitysinsinööri
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 5, TAITO 1
87100 Kajaani
Puh. 044 7101 275
etunimi.sukunimi@kamk.fi
Hinnoittelu
Esitteet