palveluiden etusivulle.jpg
Etusivu>Palvelut työelämälle>Pohjois-Suomen hoitotiedepäivät 2017>Luennoitsijat

Luennoitsijat

Helvi Kyngäs, THT professori , Oulun yliopisto

Kyngäs Helvi 0051 (3).jpg

Helvi Kyngäs on työskennellyt Oulun yliopistossa vuodesta 1991 erilaisissa tehtävissä. Professorina hän on ollut vuodesta 2002. Tätä ennen hän oli hoitotieteen professorina Japanissa kaksi vuotta. Sinne hän siirtyi Suomen Akatemian tutkijan tehtävästä. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus useista erilaisista tutkimukseen ja opetukseen liittyvistä tehtävistä. Hänen tutkimuksensa kohdistuu ensisijaisesti pitkäaikaisestisairaiden henkilöiden ja henkilöiden, jotka ovat riskissä sairastua pitkäaikaiseen sairauteen omahoitoon sitoutumiseen ja sen edistämiseen erilaisin intervention. Hän on myös sivuvirkainen ylihoitaja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissa, joka mahdollistaa läheisen yhteistyön käytännön hoitotyön kanssa.

 

Anne Korhonen, TtT tutkija , Hoitotyön Tutkimussäätiö

Korhonen_pieni.jpg

" Olen sairaanhoitajataustainen terveystieteiden tohtori Oulusta. Hoitotyö ja sen kehittäminen ovat minulle läheisiä asioita. Kliinistä kokemusta onkin karttunut lasten ja perheiden hoitotyöstä kehitysvammahuollossa ja vastasyntyneiden tehohoidossa. Hoitotyön kehittäjänä olen toiminut kliinisen hoitotieteen asiantuntijan ja tutkijan tehtävissä. Tällä hetkellä olen tutkijana Hoitotyön tutkimussäätiöllä. Työasioissa minut saa innostumaan erityisesti näytön käyttöön ottaminen ja sen monet haastavat kysymykset hyvän hoidon toteuttamisessa. "

 

Mari Kangasniemi, TtT dosentti, Itä-Suomen yliopisto

Kangasniemi M_pieni.jpg

Dosentti TtT Mari Kangasniemi toimii yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopistossa hoitotieteen laitoksella. 
Hänen tutkimuksensa kohdistuu terveydenhuollon ja hoitotyön etiikkaan, sisältäen myös hoitotyön robotiikkaan liittyvät eettiset kysymykset. 
Kangasniemi opettaa sekä maisteri- että tohtoriopiskelijoita sekä toimii Tutkiva Hoitotyö –lehden päätoimittajana. 

 

Maria Kääriäinen, TtT professori, Oulun yliopisto

maria_oy.jpg

"Työskentelen professorina (ma.) Oulun yliopistossa hoitotieteen ja terveyshallintotieteen tutkimusyksikössä.
Vastaan siellä terveystieteiden opettajankoulutuksesta ja jatkokoulutuksesta.
Tutkimustyö keskittyy asiakkaiden ohjaukseen ja terveysalan toimijoiden osaamiseen. "

 

Kristiina Taskinen, sosiaali- ja terveydenhuollon erikoissuunnittelija, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

 

"Olen Kristiina Taskinen, koulutustaustaltani filosofian maisteri (FM), pääaineena tietojenkäsittelytiede. Olen töissä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä (Kainuun sotessa) kehittämis- ja suunnitteluyksikössä sosiaali- ja terveydenhuollon erikoissuunnittelijana. Työtehtäviin kuuluu muun muassa sähköisen asioinnin ja tietotuotannon kehittäminen sekä sote:en liittyvät tilastointiasiat."

 

Maire Ahopelto, johtaja, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

 

Merja Näsänen, Sh, HTM, Suunnittelukoordinaattori (Kainuun Uusi Sairaala), Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä 

  näsänen1.jpg

" Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja hallintotieteiden maisteri. Alan työkokemusta olen hankkinut muun muassa työskentelemällä 15 vuotta osastonhoitajana. Kaksi viimeistä olen ollut Kainuun Uuden sairaalan suunnittelukoordinaattorina."


Merja Kyllönen, europarlamentikko

MerjaKyllönen.jpg

 "Olen ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2014 lähtien. Olen politiikko, koska minulle on aina ollut tärkeää taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan, kaikkien yhdenvertaisten mahdollisuuksien puolesta. Näin oli jo aikoinaan kotiseudullani Kainuussa, ja Brysselissä tämä työ jatkuu."

 

Nina Hahtela, TtT sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja

 Nina Hahtela.jpg

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtajana työskentelevä Nina Hahtela on väitellyt terveystieteiden tohtoriksi Tampereen yliopistosta. Hänen väitöskirjansa käsitteli perusterveydenhuollon työpaikkakulttuuria ja sen yhteyttä hoitotyön tuloksiin. Sairaanhoitajaliitossa Hahtela on työskennellyt vuodesta 2007 alkaen. Ennen puheenjohtajaksi valintaansa hän on toiminut Sairaanhoitajaliiton kehittämisjohtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt osastonhoitajana ja sairaanhoitajana HUS Lasten- ja nuorten sairaalassa.

 

Turo Kilpeläinen, rehtori, Kajaanin ammattikorkeakoulu

turoK2.jpg

KTT Turo Kilpeläinen on suorittanut kauppatieteiden tohtorin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa ja hän on kaikkien aikojen Suomen nuorin ammattikorkeakoulun rehtoriksi valittu henkilö. KTT Kilpeläinen toimii lukuisissa kansallisissa luottamustehtävissä.