Kirjasto_kuva.jpg

Etusivu>Ajankohtaista
Academic Video Online koekäytössä 15. joulukuuta 2017 saakka

Kajaanin ammattikorkeakoulun henkilökunnalla ja opiskelijoilla on nyt mahdollisuus käyttää Academic Video Online –tietokantaa 15. joulukuuta 2017 saakka. Koekäytössä oleva kansainvälinen tietokanta sisältää yli 60 000 videota, mm. dokumentteja, ohjevideoita ja uutiskatsauksia. 

Aineistoa löytyy lukuisilta eri aihealoilta, esim. taidesuunnittelu, terveystieteet, historia, kirjallisuus ja kieli, musiikki ja esittävät taiteet, psykologia, tiede ja tekniikka sekä yhteiskuntatieteet.

Academic Video Online –tietokannan linkki löytyy KAMK-Finnan etusivulta. Aineistoa voi käyttää myös etänä kirjautumalla KAMK-Finnaan KAMIT-tunnuksilla.

Tutustu aineistoon ja anna siitä palautetta kirjastolle!

 

Näin saat kirjastokortin

Syksyllä 2017 aloittavat opiskelijat täyttävät asiakastietolomakkeen IT-infoissa. Kirjastokorttina käy joko opiskelijakortti, jonkin muun kirjaston kortti tai voit saada kortin myös meiltä. Voit lainata kirjoja henkilötodistuksella vaikka opiskelijakorttisi ei olisi vielä tullut. Asiakastietolomakkeen voit täyttää myös kirjastossa käydessäsi, varaudu esittämään henkilötodistus. 

 
Opinnäytetyön tallentaminen Theseukseen ja arkistokappaleen jättäminen

  • Muuta hyväksytty opinnäytetyösi PDF-muotoon ja nimeä se muodossa Sukunimi_Etunimi. 
  • Tallennus onnistuu vain voimassa olevilla Kajaanin ammattikorkeakoulun verkkotunnuksilla.  
  • Theseuksen tallennussivu
  • Lähetä Theseuksesta saamasi sähköpostiviestivahvistus opintosihteerille ja Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ohjaavalle opettajalle.
  • OKM:n suositus on, että kaikki ammattikorkeakouluopiskelijat tallentavat opinnäytetyönsä Theseukseen. Jos on kuitenkin jokin painava syy, että työ ei tule verkkoon, jätä siinä tapauksessa irtolehtiversio kansitusta varten, silloin työsi on saatavissa kansitettuna Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastosta.
  • Tulosta opinnäytetyöstä yksi irtolehtiversio arkistointia varten ja jätä se opintosihteerille tai ohjaavalle opettajalle.

 

Korkeakouluissa Google ei riitä - suomalaisille korkeakouluille yhteinen informaatiolukutaitosuositus

Internet on pullollaan dataa, jota uudet opiskelijat ovat tottuneet hakemaan Internetinhakukoneilla. Korkeakouluopinnoissa kyky Google-hakuun ei kuitenkaan riitä, vaan tietoa on osattava hakea muualtakin. Suomalaiset korkeakoulukirjastot ovat tarttuneet aiheeseen ja laatineet kaikille Suomen korkeakouluille yhteisen intormaatiolukutaitosuosituksen.  ILsuositus_FI.pdf,ILsuositus EN.pdf, IL suositus SV.pdf 

 

Oulun yliopiston kirjaston palveluja saatavissa Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjaston kautta

Ammattikorkeakoulun kirjastoon on sijoitettu  Kajaanin yliopistokeskuksen kirjaston kokoelmista varhaiskasvatusta, erityiskasvatusta, opettajan työtä ja tutkimusmenetelmiä käsittelevää kirjallisuutta yhteensä noin 4000 nidettä. Kirjat ovat käytettävissä KAMK:n kirjastossa, missä asiakkailla on yhteislainauspalvelun tai KAMK:n asiakaspalvelun kautta käytettävissä myös Oulun yliopiston kirjaston, Oulun seudun ammattikorkeakoulun kirjaston ja Varastokirjaston kokoelmat.

Kirjastossa on myös yksi tietokone, josta on yhteys Oulun yliopiston kirjaston tietokantoihin.