Kirjasto_kuva.jpg

Etusivu>Ajankohtaista

Ebrary-tietokanta ei toimi tällä hetkellä etäkäytön kautta

Ebrary-tietokanta ei toimi tällä hetkellä Finnan etäkäytön kautta. Ongelma korjaantuu ensi viikon (viikko 12) aikana.

 

Kirjaston tutkijanhuoneet ovat toistaiseksi poissa käytöstä remontin vuoksi

Kirjaston tutkijanhuoneet ovat toistaiseksi poissa käytöstä tilasiirtojen ja remontin vuoksi. Tilojen avaamisesta ilmoitetaan erikseen.

 

KAMK-Finna korvaa vanhan Kajakki-aineistotietokannan, joka poistui asiakaskäytöstä maaliskuun alusta

Kajaanin ammattikorkeakoulun vanha Kajakki-aineistotietokanta poistui asiakaskäytöstä maaliskuun alusta. Painettujen ja e-aineistojen yhteisenä hakuliittymänä toimii jatkossa KAMK-Finna.

KAMK-Finnan kautta voi hakea Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjaston painettuja ja sähköisiä aineistoja. E-aineistojen etäkäyttö onnistuu kirjautumalla Kajaanin ammattikorkeakoulun käyttäjätunnuksilla (Haka-kirjautuminen). KAMK-Finnassa on lisäksi Varastokirjaston, Oulun yliopiston kirjaston ja Oulun seudun AMK:n kirjaston kokoelmat, joista voi tehdä maksuttomia yhteislainatilauksia.

https://kamk.finna.fi/

 

 Hyväksytyn opinnäytetyön jättäminen

  • Tulosta hyväksytystä opinnäytetyöstä yksi irtolehtiversio arkistointia varten. Sotelin opiskelijat jättävät arkistoversion koordinoivalle opettajalle, muut opintosihteerille.
  • Muuta opinnäytetyösi PDF-muotoon ja tallenna se Theseus-verkkokirjastoon.  Theseukseen tallentaminen tapahtuu korkeakoulujen Shibboleth-järjestelmän kautta, joka tukee Kamit-tunnuksien käyttöä.
  • Tulosta tai lähetä Theseuksesta saamasi sähköpostiviestivahvistus koordinoivalle opettajalle / opintosihteerille.
  • Jos et tallenna työtäsi Theseukseen, jätä siinä tapauksessa toinenkin irtolehtiversio opintosihteerille kansitusta varten, Sotelin opiskelijat koordinoivalle opettajalle. Tällöin työsi on saatavissa kansitettuna Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastosta.

  

Saatavissa uusia e-aineistotietokantapalveluita

Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjasto on hankkinut uusia e-aineistotietokantapalveluita.

  • CRnet-tietopankki on helppokäyttöinen, edullinen ja helposti saavutettava työkalu vastuullisen liiketoiminnan tietotaidon ylläpitoon pienissä ja suurissa yrityksissä. Tietopankkiin kootaan yritysten käytettäväksi ytimekästä ja uusinta tietoa kaikista kolmesta yritysvastuun kulmakivestä - taloudesta, ympäristöstä ja ihmisistä - täydennettynä laatu- ja lainsäädäntöasioilla.

  • Talentumin verkkokirjahylly on ammattikirjallisuuden suurkuluttajan tai monialaisen organisaation valinta. Verkkokirjahyllyssä on teoksia juridiikan, taloushallinnon, verotuksen ja esimiestyön aihealueilta. Mukana on myös tutkintovaatimuksissa olevia kurssikirjoja.

  ​

Molemmat tietokannat toimivat myös kirjaston etäkäyttöpalvelun kautta. Apua tietokantojen käyttöön on saatavissa tarvittaessa KAMK:n kirjastosta.​​

   

Korkeakouluissa Google ei riitä - suomalaisille korkeakouluille yhteinen informaatiolukutaitosuositus

Internet on pullollaan dataa, jota uudet opiskelijat ovat tottuneet hakemaan Internetinhakukoneilla. Korkeakouluopinnoissa kyky Google-hakuun ei kuitenkaan riitä, vaan tietoa on osattava hakea muualtakin. Suomalaiset korkeakoulukirjastot ovat tarttuneet aiheeseen ja laatineet kaikille Suomen korkeakouluille yhteisen intormaatiolukutaitosuosituksen.  ILsuositus_FI.pdf,ILsuositus EN.pdf, IL suositus SV.pdf 

 

Oulun yliopiston kirjaston palveluja saatavissa Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjaston kautta

Ammattikorkeakoulun kirjastoon on sijoitettu  Kajaanin yliopistokeskuksen kirjaston kokoelmista varhaiskasvatusta, erityiskasvatusta, opettajan työtä ja tutkimusmenetelmiä käsittelevää kirjallisuutta yhteensä noin 4000 nidettä. Kirjat ovat käytettävissä KAMK:n kirjastossa, missä asiakkailla on yhteislainauspalvelun tai KAMK:n asiakaspalvelun kautta käytettävissä myös Oulun yliopiston kirjaston, Oulun seudun ammattikorkeakoulun kirjaston ja Varastokirjaston kokoelmat.

Kirjastossa on myös yksi tietokone, josta on yhteys Oulun yliopiston kirjaston tietokantoihin.