Kirjasto_kuva.jpg

Etusivu>Ajankohtaista

Keskiviikkona 16.8. kirjasto on suljettu KAMKin henkilöstöpäivän vuoksi

 

Kirjaston aukioloajat kesällä 2017

Kirjasto on auki 29.5. - 27.8. klo (9)10-14. Lauantaisin kirjasto on suljettu.

Klo 9-10 on itsepalvelutunti.

Kirjaston tutkijanhuoneet ovat taas käytettävissä, tee varaus asiakaspalvelussa.

 

KAMK-Finna korvaa vanhan Kajakki-aineistotietokannan

Kajaanin ammattikorkeakoulun vanha Kajakki-aineistotietokanta poistui asiakaskäytöstä maaliskuun alusta. Painettujen ja e-aineistojen yhteisenä hakuliittymänä toimii jatkossa KAMK-Finna.

KAMK-Finnan kautta voi hakea Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjaston painettuja ja sähköisiä aineistoja. E-aineistojen etäkäyttö onnistuu kirjautumalla Kajaanin ammattikorkeakoulun käyttäjätunnuksilla (Haka-kirjautuminen). KAMK-Finnassa on lisäksi Varastokirjaston, Oulun yliopiston kirjaston ja Oulun seudun AMK:n kirjaston kokoelmat, joista voi tehdä maksuttomia yhteislainatilauksia.

https://kamk.finna.fi/

 

Opinnäytetyön tallentaminen Theseukseen ja arkistokappaleen jättäminen

  • Muuta hyväksytty opinnäytetyösi PDF-muotoon ja nimeä se muodossa Sukunimi_Etunimi. 
  • Tallennus onnistuu vain voimassa olevilla Kajaanin ammattikorkeakoulun verkkotunnuksilla.  
  • Theseuksen tallennussivu
  • Lähetä Theseuksesta saamasi sähköpostiviestivahvistus opintosihteerille ja Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ohjaavalle opettajalle.
  • OKM:n suositus on, että kaikki ammattikorkeakouluopiskelijat tallentavat opinnäytetyönsä Theseukseen. Jos on kuitenkin jokin painava syy, että työ ei tule verkkoon, jätä siinä tapauksessa irtolehtiversio kansitusta varten, silloin työsi on saatavissa kansitettuna Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastosta.
  • Tulosta opinnäytetyöstä yksi irtolehtiversio arkistointia varten ja jätä se opintosihteerille tai ohjaavalle opettajalle. 

  

Saatavissa uusia e-aineistotietokantapalveluita

Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjasto on hankkinut uusia e-aineistotietokantapalveluita.

  • CRnet-tietopankki on helppokäyttöinen, edullinen ja helposti saavutettava työkalu vastuullisen liiketoiminnan tietotaidon ylläpitoon pienissä ja suurissa yrityksissä. Tietopankkiin kootaan yritysten käytettäväksi ytimekästä ja uusinta tietoa kaikista kolmesta yritysvastuun kulmakivestä - taloudesta, ympäristöstä ja ihmisistä - täydennettynä laatu- ja lainsäädäntöasioilla.

  •    
Korkeakouluissa Google ei riitä - suomalaisille korkeakouluille yhteinen informaatiolukutaitosuositus

Internet on pullollaan dataa, jota uudet opiskelijat ovat tottuneet hakemaan Internetinhakukoneilla. Korkeakouluopinnoissa kyky Google-hakuun ei kuitenkaan riitä, vaan tietoa on osattava hakea muualtakin. Suomalaiset korkeakoulukirjastot ovat tarttuneet aiheeseen ja laatineet kaikille Suomen korkeakouluille yhteisen intormaatiolukutaitosuosituksen.  ILsuositus_FI.pdf,ILsuositus EN.pdf, IL suositus SV.pdf 

 

Oulun yliopiston kirjaston palveluja saatavissa Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjaston kautta

Ammattikorkeakoulun kirjastoon on sijoitettu  Kajaanin yliopistokeskuksen kirjaston kokoelmista varhaiskasvatusta, erityiskasvatusta, opettajan työtä ja tutkimusmenetelmiä käsittelevää kirjallisuutta yhteensä noin 4000 nidettä. Kirjat ovat käytettävissä KAMK:n kirjastossa, missä asiakkailla on yhteislainauspalvelun tai KAMK:n asiakaspalvelun kautta käytettävissä myös Oulun yliopiston kirjaston, Oulun seudun ammattikorkeakoulun kirjaston ja Varastokirjaston kokoelmat.

Kirjastossa on myös yksi tietokone, josta on yhteys Oulun yliopiston kirjaston tietokantoihin.