hakijalle.jpg

Etusivu>Hakijalle>Monimuotokoulutus>Insinööri (konetekniikka, monimuoto)

INSINÖÖRI (AMK), konetekniikan monimuotokoulutus

Opintojen laajuus: 240 opintopistettä, noin neljä vuotta
Tutkintonimike: Insinööri (AMK) 
Aloituspaikat: 40
Aloitusaika: Tammikuu 2019, Kajaani ja Raahe

Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää konetekniikan koulutuksen, joka toteutetaan sekä Kajaanissa että Raahessa.  Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja tutkinnon voi suorittaa myös työnohessa. 

Konetekniikan koulutuksessa saat perusopinnot matemaattisissa aineissa, tietotekniikassa ja elektroniikassa. Opinnoissa voi suuntautua koneensuunnitteluun, kunnossapitoon, tuotannonjohtamiseen sekä robotiikkaan. Opinnot ovat käytännönläheisiä ja niissä on huomioitu tuotannollisen toiminnan muuttuminen suurelta osin tietotyöksi. Opiskelija pääsee koulutuksen aikana perehtymään tuotantoprosessien hallintaan alusta tuotteen valmistumiseen saakka. 

Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja lähiopetusta on vähemmän kuin päiväopetuksessa. Kajaanin ammattikorkeakoulussa järjestämme teoriaopetusta myös etäyhteyspalveluja hyödyntäen, jolloin luentojen seuraaminen myös toiselta paikkakunnalta on mahdollista. Oppituntien sähköisiä tallenteita voi katsoa myös jälkikäteen.  Verkko-opetusta on neljänä iltana viikossa. Tietoverkon kautta toteutettavia oppitunteja voi seurata myös omalta koneelta paikasta riippumatta.

Osa opinnoista on pakollista ja läsnäoloa vaativia intensiivijaksoja, jotka järjestetään perjantaisin ja lauantaisin Kajaanissa ja Raahessa erikseen ilmoitettavien päivien mukaan. 

Koulutuksen aikana tehdään runsaasti erilaisia projekti- ja harjoitustöitä usein yritysten toimeksiantoina. Opintojen päätyttyä voit toimia esimerkiksi teollisten yritysten erilaisissa suunnittelu-, käyttö-, huolto-, laatu- ja materiaalihallinnon tehtävissä. 

Pohjakoulutus ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutusvaatimuksena on ammattikorkeakoulujen yleinen hakukelpoisuus.

Koulutukseen on tekniikan valtakunnallinen valintakoe, joka järjestetään 2.11.2018. Tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin.

Tekniikan alan valintakokeen ennakkoaineisto on luettavissa kaksi viikkoa ennen valintakoetta:
http://teliennakko.metropolia.fi/

Tekniikan alan valintakokeesen osallistuvat kaikki hakijat ilman erillistä kutsua. Lue lisää valintakokeista ja pisteytyksestä sivuiltamme. Opiskelijavalinta tehdään valintakoepisteiden perusteella. Koulutuksen info 30.5. ja 22.8. klo 16.30
Paikka: Koulutuskeskus Brahe
Raahen ammattiopiston auditorio
Tervahovinkatu 2, Raahe
Lisätietoja
Jari Kähkönen
Puh. 044 710 1303

Opintosihteeri Marita Karjalainen
Puh. 044 7101 564

Hakijapalvelut

Puh. 044 7101 648, 044 7101 229

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kamk.fi