hakijalle.jpg

Etusivu>Hakijalle>Hakeminen>Aikataulut ja tärkeät päivämäärät>Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikan vastaanottaminen

 

Opiskelijavalinnan tulos julkaistaan Opintopolun Oma Opintopolku -palvelussa. Lisäksi opiskelemaan valituille lähetetään valintapäätös sähköpostitse tai kirjeitse. 

Ota opiskelupaikka vastaan ohjeiden mukaan viimeistään annettuun määräaikaan mennessä, sillä muuten menetät opiskelupaikkasi. Lyhyet toimintaohjeet valintapäätöksen saatuasi syksyn 2016 yhteishaussa:

  1. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku-palvelussa, jossa tarvitaan suomalainen henkilötunnus sekä verkkopankkitunnus, mobiilivarmenne tai sähköinen henkilökortti.
  2. Jos saat opiskelupaikan viimeistään 25.11.2016, ota paikka vastaan 9.12. klo 15 mennessä. Jos saat opiskelupaikan 25.11. jälkeen, ota paikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä.
  3. Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi sinun on myös ilmoittauduttava opiskelijaksi korkeakouluun määräaikaan mennessä.
    -> Kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan Opintopolussa, siirry ”Ilmoittaudu”-painikkeesta OILI-ilmoittautumispalveluun, jossa voit ilmoittautua opiskelijaksi ensimmäiselle lukuvuodelle.
  4. Tutustu Uuden opiskelijan materiaaleihin nettisivuillamme ja tulosta tarvittavat asiakirjat.
  5. Toimita todistuskopiot yhteishaussa käyttämistäsi koulu- ja työtodistuksista sekä muut dokumentit korkeakouluun

Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan Oma Opintopolku -palvelussa, saat siitä vahvistusviestin sähköpostiisi.

Opiskelupaikan vastaanottamisilmoitus on sitova eikä sitä voi muuttaa tai peruuttaa. Siksi selvitä ennen ilmoituksen palauttamista valintojen tulokset myös muista paikoista, joihin olet hakenut. Palauta vastaanottamisilmoitus vasta kun olet varma asiasta. Muista kuitenkin, että määräajan jälkeen tulleita ilmoituksia ei huomioida.

Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena (1.1.-31.7 tai 1.8.-31.12.) alkavista, yhteishakuihin kuuluvista koulutuksista.

HUOM! Jos olet ottanut opiskelupaikan vastaan, sinua ei jatkossa enää katsota ensikertalaiseksi niissä hakukohteissa, joissa varataan aloituspaikkoja ensikertalaisille. Näihin hakukohteisiinkin voit jatkossa hakea alan vaihtajana tai korkeakoulututkinnon suorittaneena. Lisätietoa korkeakouluista ja www.opintopolku.fi.

Katso lisätietoja opiskelupaikan vastaanotttamisesta ja opiskelijaksi ilmoittautumisesta täällä.