Alakuva 1.png
Home>Hakijalle>AMK-tutkinnot>Tradenomi

SINUSTAKO TRADENOMI?

 

Jos sinua kiinnostaa liiketoiminnan ja talousalan tehtävät tai markkinointi ja mainonta on lähellä sydäntäsi, niin KAMK on oikea paikka sinulle. Opiskellessasi meillä tradenomiksi saat laajat tiedot ja taidot liiketoiminnan erilaisiin tehtäviin. Voit opiskella joko suomeksi liiketalouden koulutuksessa tai englanninkielisessä International Business -koulutuksessa.  

Opiskelusi aikana pääset mukaan useisiin eri työelämälle toteuttaviin opiskelija projekteihin, voit suorittaa osan moduuliopinnoista englanniksi tai valita Technology Business- opinnot. KAMKin erinomaiset kansainväliset vaihtomahdollisuudet avaavat ovia maailmalle. Mikäli yrittäjyys kiinnostaa, Innovan sparraajat auttavat sinua alkuun.


 

Liiketalouden koulutus

Liiketoimintaosaaminen on läsnä monissa työtehtävissä ja 210 opintopisteen laajuinen liiketalouden koulutus antaa hyvän pohjan monipuolisiin asiantuntijatehtäviin ja yrittäjänä toimimiseen. Liiketalouden tradenomeja voit löytää hyvinkin erilaisista tehtävistä ja erilaisista yrityksistä - omat valintasi opintopolulla vaikuttavat siihen, millainen asiantuntija sinusta opintojen aikana kehittyy.

Koulutustarjonta

Kajaanin ammattikorkeakoulun liiketalouden tradenomikoulutuksessa voit valita oman polkusi kahdesta suuntautumisvaihtoehdosta:
1) markkinointi
2) taloushallinto

Markkinoinnin opinnoissa perehdyt mm. asiakassuuntaiseen markkinointiajatteluun ja palveluliiketoimintaan, viestintään, mainontaan, myyntiin sekä sähköiseen markkinointiin. Taloushallinnon ja juridiikan opinnoissa opiskelet kirjanpitoa, johdon laskentaa, verotusta ja tilintarkastusta. Lisäksi saat perustiedot oikeudellisista asioista. Katso koulutuksen rakenne tästä..

Opiskelua tukevat muut valitsemasi opinnot. Näitä voivat olla mm. viestintä, rahoitus, kansainvälinen kauppa, mainonta, verotus, yritysjuridiikka, sähköinen media ja johtaminen. Voit myös opiskella kieliä, kuten saksaa, venäjää, espanjaa, italiaa, ranskaa tai vaikkapa kiinan kieltä. Tradenomi tarvitsee myös kansainvälistä osaamista työssään, joten osan ammattiaineista opiskelet englanniksi yhdessä kansainväisten opiskelijoiden kanssa. KAMK:n erinomaiset kansainväliset vaihtomahdollisuudet avaavat myös oven maailmalle, mikäli opiskelu- tai harjoittelijavaihto kiinnostaa.

Opintoihin kuuluu myös kolmantena vuonna suoritettava 5 kk:n mittainen harjoittelu, joka suoritetaan valitsemassasi yrityksessä, organisaatiossa tai yhteisössä. Harjoittelupaikan valinnalla voit myös vaikuttaa siihen, mihin alallasi erikoistut. Opintojen loppuvaiheessa teet opinnäytetyön, jossa perehdyt valitsemaasi, työelämästä nousevaan aihealueeseen syvemmin. Usein opinnäytetyön aihe löytyy harjoittelupaikasta.

Oppimisympäristö

Liiketalouden tradenomikoulutuksessa opinnot ovat käytännönläheisiä. Moniin opintojaksoihin liittyy työelämästä nousevia projektitoimeksiantoja, joissa pääset esimerkiksi analysoimaan yrityksen brandia tai mainontaa, tai suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia. KAMKissa toteutetaan vuosittain myös erilaisia isompia tapahtumia kuten Avoimet ovet ja Expeditus Novus -rekrytointimessut, joiden suunnittelussa ja toteuttamisesta opiskelijat ovat avainasemassa. Kaikki KAMKin opiskelijat opiskelevat yhdellä yhteisellä kampusalueella, joten eri alojen välinen yhteistyö sujuu mutkattomasti ja kaikki tilat ja laitteet ovat saavutettavissa helposti.

Mikäli sinua kiinnostaa yrittäjyys, voit painottaa sitä opinnoissasi. Voit suorittaa opintoja omassa yrityksessäsi tai kehittää omaa yritysideaasi oppimisympäristö Innovan sparraajien avulla. Opiskelijoiden osuuskunta Kajabilityssä pääset työskentelemään yhdessä eri alojen opiskelijoiden kanssa ja voit käynnistää yritystoimintaa turvallisessa ympäristössä. Lue lisää toiminnasta: www.pointofinnovation.fi!

Tradenomit työelämässä
Tradenomi voi työskennellä monenlaisissa tehtävissä. Tässä muutamia esimerkkejä, mikä tehtävänimikkeesi valmistumisen jälkeen voi olla:

Asiakasneuvoja, asiakkuusneuvoja, hankinta-assistentti, hankesihteeri, johdon assistentti, kihlakunnanulosottomies, kirjanpitäjä, markkinointiassistentti, myyntishteeri, palkkasihteeri, palkanlaskija, palveluasiantuntija, palvelutiedottaja, palvelupäällikkö, projektiassistentti, sijoituspäällikkö, talousneuvoja

Katso myös Tradenomiliiton tutkimus siitä, mitä työelämä odottaa valmistuneelta tradenomilta. 
"KAMK:ssa opitaan tekemällä!"
 Kajaanin ammattikorkeakoulussa tradenomiksi opiskeleva Miia tykkää käytännönläheisistä opinnoista
"Opintoihin sisältyy projektiopintoja, joissa pääsee kiinni käytännön töihin näyttämään taitojaan, oppimaan uutta ja parhaassa tapauksessa luomaan arvokkaita kontakteja yritysmaailmaan. Yritysprojekteissa voi soveltaa jo opittuja asioita, mutta oppii myös paljon uutta kun näkee käytännön kautta miten homma toimii."
- Miia, Markkinoinnin opiskelija

 

 

 
Lisätietoja
Koulutuspäällikkö
Hannele Siipola, puh. 044 710 1120

Opintosihteeri Sari Suvela,
Puh. 044 7101 764

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@kamk.fi 

Lisätietoja hakemisesta:
KAMK Hakijapalvelut
Puh 044 7101 648, 044 7101 229
hakutoimisto(at)kamk.fi