hakijalle.jpg


Etusivu>Hakijalle>AMK-tutkinnot

Tervetuloa opiskelemaan Kajaanin ammattikorkeakouluun!

Opinnot ammattikorkeakoulussa tarjoavat käytäntöön suuntautuvan vaihtoehdon tiedepainotteisille yliopisto-opinnoille. Monipuoliset työelämäyhteydet turvaavat ammattikorkeakoulusta valmistuneille hyvän työllisyyden. 

Tutkintoon johtava koulutus on opiskelijalle maksutonta. Ammattikorkeakoulututkinto on korkeakoulututkinto, jonka laajuus on alasta riippuen 210 - 240 opintopistettä. Koulutus kestää kokopäiväopintoina 3,5 – 4 vuotta, ja siihen kuuluu viiden kuukauden työharjoittelu, jonka suorittaminen vaihtelee hieman koulutuksittain. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavat opinnot järjestetään koulutuksina, joissa voi olla suuntautumisvaihtoehtoja.

Kansainvälisyys on tärkeä osa koulutusta, ja kaikilla aloilla tarjotaankin opintoja myös englanniksi. Osan opinnoista voi suorittaa myös ulkomailla joko harjoittelussa tai opiskelemalla yhteistyökorkeakouluissamme. 

Kajaanin ammattikorkeakoulussa kaikki opinnot ja opiskelijapalvelut sijoittuvat yhdelle kampusalueelle, joka sijaitsee lähellä Kajaanin keskustaa. Yhtenäinen kampusalue mahdollistaa tiiviit yhteydet eri alojen välillä ja opiskelijat tekevätkin paljon monialaisia projekteja yhteistyössä.