KAMK_kirjaimet.jpg

Etusivu>Esittely>Ajankohtaista>Barentsin yhteistyöfoorumi Helsingissä tarjosi mahdollisuuden yhteistyökumppaneiden löytämiseen

Ajankohtaista


16.12.2016 17:27

Barentsin yhteistyöfoorumi Helsingissä tarjosi mahdollisuuden yhteistyökumppaneiden löytämiseen

Barents_2016-4229.jpg

Yksi Kainuun Barentsin alueellisen yhteistyön puheenjohtajuuskauden 2015-2017 päätapahtumista pidettiin Helsingissä 8.12.2016. Barents Cooperation Forum sisälsi teemapuheenvuoroja, työryhmiä, hankeklinikoita ja kahdenvälisiä tapaamisia. Tapahtuman toivotaan aikaansaavan useita uusia kumppanuuksia ja hankkeita sekä uusia, vastaavia tilaisuuksia tulevaisuudessa.

Kainuun liitto yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa järjesti yhden päivän foorumitapahtuman, jossa oli tarjolla viimeisin tieto Barentsin yhteistyöstä ja yhteistyöhankkeiden rahoitusmahdollisuuksista. Foorumi toi yhteen noin 150 toimijaa yrityksistä, kunnalliselta sektorilta, yliopistoista ja tutkimuslaitoksista, ministeriöistä, kansalaisjärjestöistä ja rahoitusohjelmista Barentsin alueelta.

Aamupäivän aikana osallistujat saivat tietoa viimeisimmistä Barentsin yhteistyöhön liittyvistä kysymyksistä ja rahoitusmahdollisuuksista. Yhtenä puheenvuorona esiteltiin mm. tuloksia Kajaanin ammattikorkeakoulun syksyllä toteuttamasta Barentsin yhteistyöhön liittyvästä tutkimuksesta. Tutkimustulokset julkaistaan erillisenä artikkelina tammikuussa 2017, siihen saakka niihin voi tutustua Mikko Keräsen esityksen avulla, joka löytyy muiden esitysten tapaan tapahtumasivulta www.barentsforum.com. Laura Quist kansainvälisestä Barents -sihteeristöstä (IBS) kertoi hankkeiden rahoitusmahdollisuuksista, sihteeristö on kerännyt sivulleen kattavan tietopaketin eri rahoituslähteistä ja avoinna olevista hakukierroksista.

Lounaan jälkeen osallistujille oli tarjolla kymmenen eri teematyöryhmää, jotka keskittyivät käytännön yhteistyöhön Barentsin alueella ja joissa mm. tarjottiin esimerkkejä onnistuneista projekteista ja yhteistyömalleista ja ideoitiin uusia yhteistyöaihioita.

Tilaisuuteen ilmoittautuessaan osallistujat voivat luoda yhteistyöprofiilin, joka auttoi solmimaan hyödyllisiä kahdenvälisiä tapaamisia sopivien toimijoiden kanssa.

Kunkin kahdenvälisen tapaamisen kesto oli kaksikymmentä minuuttia, joten halutessaan jokainen osallistujista pystyi osallistumaan kuuteen tapaamiseen aiheelle varatun kaksituntisen aikana.

Lisäksi Barentsin alueella toimivat rahoitusohjelmat olivat osallistujien tavoitettavissa ns. projektiklinikan merkeissä, jonne osallistujat voivat pistäytyä tapaamistensa välissä.

Tilaisuuden vuorovaikutteinen luonne ja innostunut ilmapiiri osoittivat, että Barents Forum tulee luomaan uusia kumppanuuksia ja hankeaihioita, ja tulee toimimaan alkusykäyksenä vastaavien tapahtumien järjestämiselle tulevaisuudessa.

Barentsin Forumin rahoitti Suomen Ulkoasiainministeriö ja se oli yksi Kainuun Barentsin alueellisen yhteistyön puheenjohtajuuskauden 2015-2017  päätapahtumista.

Lisätietoja

Tapahtumasivulta www.barentsforum.com löydät tilaisuudessa pidetyt esitykset, valokuvat ja muuta tietoa.

Kansainvälisen Barents -sihteeristön sivulta www.barentscooperation.org/en/Funding löydät kootusti tietoa rahoitusmahdollisuuksista

Teksi: Kainuun liitto

Kuvat: Otto Jahnukainen