Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Anne Määtälle Vuoden NY-opettaja tunnustus

Uutisarkisto

Anne Määtälle Vuoden NY-opettaja tunnustus

21.4.2017 14.00

Kainuuseen tuli menestystä Nuorten yritysten Uskalla Yrittää -finaalissa, joka järjestettiin Helsingissä 19. - 20.4.2017.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opettaja Anne Määttä palkittiin Vuoden NY-opettajan tunnustuksella. Määttä on tehnyt pitkäjänteistä ja menestyksekästä työtä opiskelijoiden NY-yritysten parissa Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Vuosi sitten KAMKin The Great Escape NY-yritys voitti Suomen mestaruuden ja edusti Suomea korkeakouluopiskelija-yrittäjien EM-kisoissa Romanian Bukarestissa. Tänä vuonna korkea-asteen sarjassa Kajaanin ammattikorkeakoulusta oli kilpailemassa KAMK Sports NY.

Suomen parhaana toisen asteen NY-yrityksenä palkittiin Kainuun ammattiopiston YritysAmiksen Kätevä Koivu NY. Lisäksi KAOn YritysAmiksen toinenkin NY-yritys pärjäsi kilpailussa ja vei voiton Paras tuote-sarjassa.

Finaalissa mukana olleet perus-, toisen ja korkea-asteen nuoret opiskelijat ovat pyörittäneet tämän lukuvuoden ajan oikealla rahalla tomivia harjoitusyrityksiään NY Vuosi yrittäjänä sekä NY Start Up -ohjelmassa, osana opintojaan. Suomessa noin 500 nuorta osallistuu ohjelmiin vuosittain. Vuoden 2017 Uskalla Yrittää -finaali oli osa virallista Suomi 100 -juhlavuotta. Uskalla Yrittää -finaali kokosi Suomen yritteliäimmät nuoret kilpailemaan Suomen mestaruudesta ja EM-kisapaikoista.