Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Valmistumisen juhlaa

Uutisarkisto

Valmistumisen juhlaa

AGA_22735s_päättötyöpalkitut_AMK_1605.jpgOpinnäytetyöpalkitut Johanna Palo-Parkkinen ja Timo Leinonen
27.5.2016 14.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlassa perjantaina 27.5. valmistui yhteensä 100 eri alojen opiskelijaa. Juhlapuhujaksi oli saapunut Kuhmon kaupunginjohtaja Eila Valtanen. Valmistuvan puheenvuoron piti Pertti Kyllönen, joka valmistui sairaanhoitajaksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta. Valmistujaisjuhlassa palkittiin kaksi opinnäytetyötä.

Opinnäytetyöpalkinto terveydenhoitaja (AMK) Johanna Palo-Parkkiselle

Juhlassa palkittiin Johanna Palo-Parkkisen opinnäytetyö (terveydenhoitaja AMK) ”Varaisovanhempana maahanmuuttajaperheessä”. Terveydenhoitaja (AMK) Johanna Palo-Parkkisen opinnäytetyössä on selvitetty ja kuvattu varaisovanhempien kokemuksia maahanmuuttajaperheiden tukemiseen kehitetystä varaisovanhempaintoiminnasta. Opinnäytetyö on toteutettu kiinteässä yhteistyössä toimeksiantajan, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piiri ry:n kanssa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun arviointiraati kiinnitti huomiota siihen, että opinnäytetyön aihe oli ajankohtainen ja tärkeä. Opinnäytetyön avulla varaisovanhempitoimintaa voidaan kehittää Kainuussa ja tuloksia voidaan hyödyntää myös valtakunnallisesti vapaaehtoistyön kehittämisessä. 

Opinnäytetyöpalkinto insinööri (AMK) Timo Leinoselle

Insinööri (AMK) Timo Leinonen on kehittänyt opinnäytetyössään lyhytaaltoisen sähkömagneettisen säteilyn käyttöön perustuvaa mittalaitetta. Sitä hyödynnetään teollisuudessa käytettävien analysaattoreiden tuotekehityksessä. Työn tilaaja on Kajaanissa toimiva Raute Oyj:n Mecano Business –yksikkö.

Opinnäytetyön aihe oli vaativa. Keskeiset tavoitteet oli saavutettu erinomaisesti. Kehitetty menetelmä soveltuu teollisen prosessin laadun parantamiseen. Työ auttaa osaltaan Kainuussa toimivan yrityksen kansainvälistä kilpailukykyä. Timo Leinonen on toiminut kiitettävästi myös ammattikorkeakoulun opinnäytetyöprosessin ohjeiden ja aikataulun näkökulmasta.

Lisätietoja:
Turo Kilpeläinen, rehtori
Puh. 044 7101 600
turo.kilpelainen(at)kamk.fi

Eija Heikkinen, kehitysjohtaja (koulutus)
Puh. 044 71010 202
eija.heikkinen(at)kamk.fi