ATJ_ylaosa.jpg 
Etusivu / CarLab / Projekti

Project: Volat Kaakkoon   

 

Sciroccoon rakennettiin ensimmäisenä popit. Konetekniikan insinööriopiskelijat suunnittelivat 3D-mallinnusohjelmalla subwoofer kotelot Sciroccon takakonttiin sekä virranjakoblokin.

Koteloiden tilavuus suunniteltiin sisätilavuudeltaan optimaaliseksi ja ulkomuodoltaan ei niin tavanomaisen malliseksi. Yhden subikotelon sisätilavuus on 30 litraa ja toimintaperiaate suljettu. Kotelot on valmistettu 22mm:n vahvuisesta MDF levystä ja päällystetty verhoilukankaalla.


 audio.jpg

Perussetti

 

Virtablokki

Virtablokki jyrsittiin teollisuusmuovista CNC – jyrsimellä suoraan 3D -piirrosten perusteella sopivan kokoiseksi. Muoviseen blokkiin kiinnitettiin virtakisko järeästä kuparista kuten myös lähteville virtajohdoille kiinnityspisteet. Blokki mitoitettiin mini -ANL sulakkeille ja riittävän suurille virtakaapeleille. Päävirtakaapeli on 50mm² .

Kontin kaapeleiden kiinnitykseen on käytetty 3D – ohjelmalla suunniteltuja ja koulun omalla 3D -muoviprintterillä toteutettuja kaapelikiinnikkeitä. Sointi optimoitu Audison Bit Onella ja läppärillä säätäen.    

 

 virtablokki.jpg

Virtablokki


Kontti

 

 

 

 

 

 Taajuusvaste kolme.jpg

Taajuusvaste        

 

 

alussa2.jpg 

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi.


Subikotelot